Auteur Topic: Het derde wiel  (gelezen 192 keer)

Online Aladin

  • Lemans1000 UE; SP1000; Nato V50; V65 imola
  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 19322
  • Total likes: 543
  • Geslacht: Man
    • www.guzzioot.nl
Het derde wiel
« Gepost op: februari, 10,2015, 19:43:19 »
Registratie motorfietsen met zijspan: controleer de registratieVolgens Europese richtlijnen is het verplicht dat motorfietsen met een zijspan de voertuigcategorie L4e in het kentekenregister hebben. Motorfietsen zonder zijspan moeten de categorie L3e hebben.

Sommige  motorfietsen met zijspan staan helaas nog niet juist geregistreerd in het kentekenregister van de RDW. Om die reden vraagt de RDW eigenaren van met name zijspancombinaties om de registratie van het voertuig te controleren. Staat de motorfiets met zijspan fout geregistreerd, dan kunnen zij tot 1 juli 2016 de registratie in het kentekenregister laten aanpassen. Ook als een zijspan van de motorfiets is verwijderd en het voertuig nog niet met L3e-categorie geregistreerd staat moet de eigenaar de registratie aan laten passen.
Registratie van motorfiets controleren

Op www.rdw.nl is het mogelijk om na te kijken hoe een voertuig geregistreerd staat door het kenteken in te typen bij ‘voertuiggegevens raadplegen’.
Waarom aanpassing belangrijk is

Als een voertuig in de verkeerde categorie geregistreerd staat, kan dit gevolgen hebben bij controles op de weg door de politie (ook in het buitenland).
Administratief aanpassen of herkeuren

Motorfietsen met een datum eerste toelating (DET) van vóór 30 april 2009 komen in aanmerking voor een gratis administratieve aanpassing van de registratie. Voorwaarde daarbij is wel dat er geen keuringsplichtige aanpassingen zijn uitgevoerd (zoals bijvoorbeeld een wijziging van de wielbasis).

Motorfietsen die vanaf 30 april 2009 zijn toegelaten en/of motoren waarbij wel keuringsplichtige aanpassingen zijn uitgevoerd, deze moet de voertuigeigenaar laten keuren bij het RDW Testcentrum in Lelystad.  Na goedkeuring van de motorfiets past de RDW de registratie aan. Aan deze keuring zijn wel kosten verbonden.