meen je niet

gaat voor mij echt NIETS boven de Italiaanse keuken met een goed glas Italiaanse wijn bij voorkeur van de hellingen van mount Etna op Sicillie of uit Piemonte natuurlijk en doe een moord voor een ECHT GOEDE pizza Margherita , zijn in NL zeldzaam en moeilijk te vinden maar in Napels waar deze pizza zijn oorsprong kent , MAMMA MIA

is voor de mensen daar een hogere kunst om de pizza Margherita te maken
op deze foto zie je hoe een goede pizza er uit hoort te zien , luchtige rand en zwart aangebrand van de houtoven , juist bij die rand en het feit dat in NL een pizza geen aangebrande rand mag hebben gaat het fout hier , of een rand die veel te deegerig en massief is , hoort heel luchtig te zijn en liefst zelfs helemaal plat gewoon , i love it

ook het feit dat in Nl geen houtovens worden gebruikt die s ochtends al aan gaan om de 400 graden te halen is een groot probleem
heb zelf het genoegen mogen smaken om in Napels een werkelijk adembenemende pizza Margherita te mogen eten , een vervuld levensdoel en sublieme onvergetelijke ervaring en verering van de smaakpapillen
gelukkig ziet het er naar uit dat we eind April , begin Mei weer eens naar ons lieflijke bella Italia toe gaan , het water loopt al uit mijn mond bij de gedachte aan de eerste echte italiaanse pizza op een italiaans terras