ok, ik wist dus echt niet wat pangas(s)ius was - opgezocht - blijkt dus een Vietnamese platvis te zijn, weer wat bijgeleerd
De plantenetende Pangasius hypophtalmus is een bruine
rondvis met een wit tot goudgelig vlees. Daar deze echter als vervanging van pladijs verkocht wordt, wordt deze dus verkeerdelijk als platvis aangeprezen.
Wordt in kooien gekweekt in de Vietnamese Mekong delta en krijgt rijstafval als hoofdvoedsel te eten. Vandaar zijn zeer fletse smaak.Deze werd eerst als vervanging van gepanneerde pladijsfilet verkocht wegens een tekort aan pladijsfilets. Wat meer kruiden er bij en hupsakee. Reden dat deze zo een opgang gemaakt heeft is, zoals reeds aangehaald het tekort aan pladijsfilet, en dat de vis slechts 6 maand nodig heeft om tot 1,5 kg uit te groeien.
Deze wordt per container diepgevroren aangevoerd. Dus uw visboer dient te vermelden dat dit om een uitgevroren product gaat.
Zit nul , nul smaak in.