Auteur Topic: Pink Floyd  (gelezen 319 keer)

big twin

  • Gast
Pink Floyd
« Gepost op: september, 01,2008, 21:00:30 »
Eerbetoon aan Pink Floyd

door Gijs Kamphuis. woensdag 16 juli 2008 | 08:47 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 16 juli 2008 | 09:23
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

GOES - Pink Floyd komt naar de Zeelandhallen, in de gedaante van de tributeband Off The Wall.
Evenementenbureau Blue Eagle Events pakt het vrijdag 20 februari 2009 groots aan in Goes. Alles zal er zo uit zien als bij een show van de legendarische Engelse band zelf.

Volgens organisator Peter den Haan is Off The Wall niet van het origineel te onderscheiden. "Griezelig echt", noemt hij het. Volgens Den Haan zijn er ter wereld maar twee Pink Floyd-tributebands die de echte band tot in detail benaderen. Off The Wall is er één van. De formatie telt acht muzikanten die een compleet overzicht brengen van het repertoire van hun landgenoten. De beste nummers van de veertien albums die Pink Floyd uitbracht, komen voorbij. "Een feest van herkenning voor de fans", vindt Den Haan.

Fans moeten zich tevreden stellen met dit soort bands, omdat de groep rond zanger-gitarist David Gilmour al jaren geen nieuw werk meer uitbrengt en ook niet meer optreedt. Al bestaat de groep officeel nog steeds.

Kenners bestempelen Pink Floyd als de grondlegger van de psychedelische rockmuziek. De formatie staat bekend om zijn experimenteerdrift op het podium, met bijzondere geluidseffecten en filmbeelden. Concerten van de band waren spectaculair. Den Haan verwacht dat het optreden in de Zeelandhallen net zo adembenemend wordt. Het voorprogramma van de avond wordt verzorgd door de band Knight Of The Progs die nummers speelt van groepen als Yes, Marillion en Genesis.

Blue Eagle Events haalt niet alleen de Pink Floyd-show naar Zeeland, ook de Ierse folkband The Dubliners en het Ierse dansspektakel Rhythm of the Dance staan geprogrammeerd. Rhythm Of The Dance is dit jaar op 7 november te zien in Goes. In het verleden waren er klachten over het zicht op het podium vanuit de zaal.

Den Haan heeft naar eigen zeggen het probleem opgelost. "We zetten het podium nu niet meer tegen de korte kant van de hal, maar tegen de lange kant." The Dubliners komen 3 oktober 2009 naar Goes.

Kaarten voor de drie shows kunnen besteld worden bij www.theaterverkoopzeeland.nl of via de website van Blue Eagle Events.


Zijn er hier nog liefhebbers voor?
Via een ander motorforum gan we er met een aantal heen, kaarten worden gezamenlijk besteld zodat we bij elkaar zitten/staan
Dus als je zin hebt mee te gaan geef je dan op

little

  • Gast
Re: Pink Floyd
« Reactie #1 Gepost op: december, 21,2008, 23:36:08 »
BT, Dat zijn weinig reacties.
Bij West waren het er een paar meer geloof ik.

big twin

  • Gast
Re: Pink Floyd
« Reactie #2 Gepost op: december, 24,2008, 23:02:18 »
Ach ieder zijn ...

Leek me wel leuk vandaar