Guzzioot

Algemeen => Het Kabberdoes => Topic gestart door: Aladin op januari, 02,2021, 17:09:14

Titel: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 02,2021, 17:09:14
Het blijft natuurlijk grappig dat producten voor de echte vegetariër moet lijken op vlees, moet smaken naar vlees, de structuur hebben van vlees en te bereiden is als vlees.
Je denkt die gaan kwijlen van een wortelsalade of eisen in een sterrenrestaurant een geraspte knolraap  gegarneerd met wortelloof en schaafspruit.

Voor de gewone mens is het natuurlijk wel een reden om een product een kans te geven als vleesvervanger wanneer dat lijkt op vlees en smaakt als vlees.

Na alle ophef over de vegetarische rookworst heb ik die enige tijd geleden al eens geprobeerd.
Eigenlijk niet echt om over naar huis te schrijven (daarom maar hier) maar om de saaiheid van een schep boerenkool (oid) te doorbreken zou ik het versneden en door gemengd wel prima vinden. Beter dan geen worst erbij zeg maar.
Zoals een broodje hema worst gaat um niet worden met dat product vooralsnog, alleen voor de diehards.



 

Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 02,2021, 17:19:16
Las onlangs over een vegetarische shoarma wat het goed zou doen.
Omdat het alleen in NL zo genoemd wordt namen ze het meer internationale kebab als naam voor de Vega versie.
Alleen verkrijgbaar vooralsnog bij supermarkt Deen dus snel klaar. Die woont hier niet.

We gaan dat binnenkort echt wel eens proberen dus.
Karma Kebab.
Met een kiloprijs van 19,95 zal het nog wel even bij avonturen blijven.
Kilobak shoarma doet goed 5 euro immers.
================================

In superschap en bij de snackbar: vega-shoarma van knolselderij

Shoarma zonder vlees. Ondernemers Marcel van der Heijden, Pascal Labrie en Hidde Stolwijk willen er de wereld mee veroveren. Hun shoarma, die ze ’Karma Kebab’ hebben gedoopt, is gemaakt van knolselderij en granen.

Volgens Van der Heijden is deze vegetarische hap „zo gruwelijk lekker” dat zelfs de meest overtuigde carnivoren het vlees niet missen.
’Meest duurzame nachtsnack’

Labrie – chef-kok van origine – bedacht het product toen hij in de zomer van 2018 door Lowlands Festival gevraagd werd om ’de meest duurzame nachtsnack’ te bedenken. Zijn Karma Shoarma-broodjes gemaakt van lokale knolselderij en granen waren zo’n succes dat hij direct werd gevraagd door andere festivals. In 2019 kocht hij een foodtruck en reed hij van festivalterrein naar festivalterrein.

Begin dit jaar sloten Marcel van der Heijden en Hidde Stolwijk zich aan en werd het festivalconcept ’een echt bedrijf’. „We waren klaar voor het festivalseizoen”, vertelt van der Heijden. „We hadden 150 festivals op de planning staan en speciaal daarvoor drie extra foodtrucks aangeschaft. En we bereidden ons voor op de introductie van ons horecaproduct, waarmee we de Horecava Food Innovation Award 2020 hadden gewonnen. Op 16 maart stond de lancering gepland.”
Proefpakketten

Corona bracht alles „knarsend tot stilstand”, vertelt de ondernemer. „Maar nadat we even murw waren geslagen, zijn we weer aan de slag gegaan.” Zodra de horeca weer open mocht, werden proefpakketten verstuurd, wat resulteerde in ongeveer tachtig horecaondernemers die het product op hun kaart hebben gezet. Ook werd de ontwikkeling van een winkelproduct naar voren geschoven. „We liggen sinds kort bij Deen-supermarkten en zijn in gesprek met andere partijen.”

Ondanks het „bizarre jaar” zijn de ambities van het bedrijf onveranderd hoog. De stap naar de Duitse markt staat al in de steigers. „We willen het beste kebabmerk ter wereld worden”, aldus Van der Heijden. Vanwege dat streven is besloten de merknaam van het product te veranderen van Karma Shoarma naar Karma Kebab. „In Nederland noemen we het shoarma, maar in bijna alle andere landen noemt men het kebab.”
Soja

Het streven om het beste kebabmerk ter wereld te worden is tweeledig. „We zijn geen superserieus merk, maar over één ding zijn we wel heel serieus en dat is duurzaamheid. We laten niet alleen dieren met rust. Door uitsluitend met lokale groenten en granen te werken zijn we duurzamer dan andere plant based-alternatieven, waar bijvoorbeeld soja voor moet worden geïmporteerd.”

„We gaan bij alles wat we doen op zoek naar een duurzaam alternatief”, stelt Van der Heijden. „Maar we zijn geen puristen, we zijn praktisch ingesteld. We geloven niet in kleine oplages. Uiteindelijk willen we concurrerend worden met grote partijen als Unilever.” Het doel van Karma Kebab is om duurzaamheid toegankelijk te maken voor iedereen, zegt de ondernemer. „We willen laten zien dat plantaardig eten niet alleen beter maar soms ook gewoon echt lekkerder is. Een goede hap heeft echt niet altijd vlees nodig.”
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op januari, 02,2021, 17:29:56
Voor mijn gevoel zijn ze verkeerd bezig.
Waarom de tot nu toe totaal mislukte pogingen om de smaak van vleesproducten na te bootsen.
De rookworst blijft niet te pruimen.
Ook wel eens de Vega balletjes uitgeprobeerd, niet slecht maar het zijn geen gehaktballetjes wat het wel suggereer te zijn.
Het zou origineler zijn om totaal nieuwe producten te maken in plaats van smakeloos namaakvlees
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 02,2021, 17:32:58
Met kerst wat groentespiesjes op de bakplaat en zat al met lange tanden maar was verrassend smakelijk gebleken.

Zag er niet uit. Net als een groentespies dus eigenlijk maar nam zelfs een 2e nog  :evil:


https://www.hellofresh.be/recipes/groentespiesjes-met-pestodressing-5f8d9b4dfa74936fae3e6b76
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: brevadaytona op januari, 02,2021, 17:36:53
Bij mij op mijn werkdoenwe vrijdag inde avonddienst frituren of iets dergelijks,  hadden een collega die vegetarisch is , deden dan vaga bitterballen en zo .

Smaak was wel goed alleen wel weekend verstoppingen  van het darmkanaal. 
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 02,2021, 17:55:51
 :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op januari, 02,2021, 21:04:29
Die vervangers zijn de laatste jaren wel beter geworden maar het blijft het net niet, net als alcoholvrij bier... soms best een keer prima maar is het net niet...
Vega gehakt door de macaroni gaat nog wel voor een keer... Dat maak je lekker door de saus en groenten.

Nee dan doe ik het liever anders al is de rest van het gezin het daar niet altijd mee eens. Ik eet liever 3x per week lekker en eerlijk vlees, dus van een "biologische" boerderij met scharreldieren. Dat het dan duurder is maakt me niet uit, dat bespaar ik in de vleesvrije dagen wel...
Bij een landwinkel in ons dorp verkopen ze dat en er is echt wel verschil! De smaak en de structuur... niet van die zachte vol water gespoten vleeslappen...

Voor de kerst hadden we vlees besteld bij Bert Buitenhuis, kijk maar eens op de jagende kok (http://www.dejagendekok.nl). Dan koop je echt heerlijk en eerlijk vlees. Hebben we vaker bij hem besteld en ik ben er goed over te spreken.
Ooit een keer een buitenkookworkshop gevolgd en daarbij vilde Bert een geschoten hinde. Met dat vlees gingen we aan de slag en dat was allemaal erg lekker. Het vlees wat niet werd gebruikt bij de gerechten konden we ter plaatse kopen. Er is toen een heerlijke biefstuk meegegeaan... mmm toppie.

Hahaha.... totaal niet vegetarisch allemaal  :pret :pret :pret
Waar ik overigens helemaal niet op tegen ben, er zijn heerlijke gerechten te maken waarbij je het vlees echt niet mist!
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 03,2021, 09:25:23
Citaat
Zoals een broodje hema worst gaat um niet worden met dat product vooralsnog,

oh nee ??????  :voila sinds een kleine 2 maanden in het hema assortiment , de vegetarische Hema rookworst oftewel OOKWORST , 2 jaar mee bezig geweest om te ontwikkelen en ik vind hem TOP  :klap

(https://i.ibb.co/stFkrd7/1240.jpg) (https://ibb.co/25jmB1J)



Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op januari, 03,2021, 09:34:27
Als jij opnoemt welke E-nummers op de verpakking staan geef ik wel de beschrijving hoeveel rotzooi is toegevoegd om het op rookworst te laten lijken... :nanana

Laat maar...ik heb even gegoogled over deze chemische rookworst:

WATER: daar begint het al mee…..zucht, het gaat hier weer om zo’n plof-worst
11,7% ZONNEBLOEMOLIE: behoorlijk wat olie….KLIK HIER om meer over deze industriële zonnebloemolie te lezen.
METHYLCELLULOSE: wordt gemaakt uit cellulose, dit wordt commercieel uit hout gewonnen en daarna chemisch gemethyleerd.
Hoge concentraties kunnen mogelijk darmproblemen geven ( verstopping, diaree, kramp) Wordt toegepast als verdikkingsmiddel.
NATRIUMALGINAAT: dit is natriumzout gewonnen uit alginezuur. Wordt toegepast als verdikkingsmiddel
CARRAGEEN: dit is een complex mengsel van natuurlijke polysacchariden, meest gewonnen uit zeewier.
Wordt toegepast als verdikkingsmiddel en stabilisator.
GUARGOM: een natuurlijk polysaccharide, gewonnen uit de guarstruik.
Wordt toegepast als verdikkingsmiddel, stabilisator en emulgator.
XANTAAN GOM : klik HIER om daar meer over te lezen
CARBOXYMETHYLCELLULOSE: wordt net als methylcellulose gewonnen uit cellulose, die commercieel gemaakt wordt uit hout en daarna chemisch wordt bewerkt. Heeft vele functies als hulpstof.
4,3% ERWTENVEZEL: erwten worden gedroogd en van hun vezels gescheiden.
4,2% KOKOSVET: industrieel vet, leeggedronken vet met weinig tot geen enkele voedingswaarde.
3,4% VRIJE UITLOOPEI-EIWITPOEDER: nobel , maar eiwitpoeder blijft eiwitpoeder.
NATUURLIJKE AROMA’S: klik HIER om daar meer over te lezen.
RIJSTEBLOEM: wordt waarschijnlijk gebruikt als bindmiddel.
ZOUT : oef….op plaats negen…..dat gaat vrees ik weer een zoute hap worden
1,2% ERWTENEIWITISOLAAT: De meeste  eiwit poeders worden gemaakt uit een “ whey concentraat” of een “ isolaat”. Wat is het verschil?
Whey isolaat ondergaat een extra bewerking. Deze extra bewerking gaat niet ten koste van de opname door of de eiwitsynthese in de spieren.
De eiwitten worden tijdens de spijsvertering afgebroken tot kleine eiwitten en aminozuren.
Het maakt niet uit of dit proces nu plaatsvindt tijdens je spijsvertering of in de fabriek waar de whey geproduceerd wordt.
Toch bestaat er wel een duidelijk verschil tussen whey-concentraat en -isolaat: whey-concentraat heeft meer gezondheidsvoordelen dan whey-isolaat. Whey-concentraat bevat namelijk meer bioactive peptides dan whey-isolaat en -hydrolisaat.
Deze bioactive peptides hebben een positieve invloed op de spijsvertering, het immuunsysteen en het zenuwstelsel
Verder bevat whey-isolaat meer eiwitten per 100 gram dan whey-concentraat. Dit kan mogelijk interessant zijn voor mensen die willen afvallen.
SUIKER: …….🥺
ROOKAROMA: deze worsten zijn helemaal niet echt gerookt, er is een aroma gebruikt.
MALTODEXTRINE: suiker….🙄
KALIUMCHLORIDE: werkt als zuurteregelaar. Een natuurlijk zout.
GLUCOSESTROOP:……ARE U F…..G kidding me? 😐 Hebben ze zich niet vergist in rookworst versus zoete worst?
CITROENZUUR: werkt als voedingszuur
ASCORBINEZUUR: ook wel vitamine C, werkt als antioxidant
TOCOPHEROL: ook wel vitamine E, werkt ook als antioxidant
CALCIUM SULFAAT: een natuurlijk zout, werkt als verstevigingsmiddel.
KALIUM EN NATRIUM DIFOSATEN: zouten uit fosfaten.
Commercieel gewonnen uit carbonaten van de verschillende zouten en fosforzuur.
Deze stabilisator ligt nogal onder vuur, het zou bij te hoge concentraties diverse bijwerkingen kunnen geven, met name in ons spijsverteringsstelsel.
De acceptabele dagelijkse inname ligt tot 70 mg / kg lichaamsgewicht.
LAVASEXTRACT: smaakversterker.
IJZEROXIDE:een plantaardige geel/bruine kleurstof.
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 03,2021, 09:40:35
Citaat
en eerlijk vlees.

OH ? bestaat dat ? is daar geen levend wezen voor vermoord dan ???

verder ga ik hier niet op in in dit topic , juist diegenen die lopen te roepen dat al die vleesvervangers niet te vreten enz zijn zijn de vleeseters , WIJ vegetariers vragen er niet om , blijkbaar is dat HET probleem van de vleeseters met vleesvervangers ?

maar om jullie tegemoet te komen , al die vleesvervangers zit vreselijk veel zout in , echt niet goed voor je en ook niet te veel van eten dus , dat is nou een legitieme reden , al dat geroep van niet te vreten slaat nergens op , ik en al mijn mede vegetarieers vinden echt vlees niet te vreten omdat daar een LEVEND wezen voor vermoord is die net zo veel recht op een leven heeft als dat wij dat hebben

grappig ook dat mensen die eens een vleesveravnger gegeten hebben ook meteen weten dat AL DE vleesvervangers niet te vreten zijn maar die zijn dan meestal niet verder gekomen dan een of ander goedkoop product van soja ofzo , IEMAND de hamburgers van beyound meat al eens geprobeerd ?????

maar ok , wij vegetarieers ( al circa 7 jaar ) zitten niet op vleesvervangers te wachten , wij kunnen ons prima redden met de italiaanse keuken die voor een zeer groot deel vegetarisch is , buiten dat heb ik een poos geleden besloten weer vis te gaan eten die vrij in zee gevangen is en bestaat de maaltijd hier met grote regelmaat uit pasta met tonijn , zwaardvis of zalm

verder snap ik het hele probleem niet van de carnivoren , je HOEFT al die vleesvervangers toch ook niet te eten dus wat kan jou het schelen verder ?

een ieder die zich er comfortabel bij voelt dat er een levend wezen vermoord wordt die ook nog eens in zijn korte leventje in stinkende stallen opgesloten heeft gezeten , mijn zegen heb je maar houd dan ook eens op met zeuren dat hele volksstammen vanuit Afrika naar europa komen omdat ONZE veestapel al HUN eten op vreet , dan komen ze het gewoon hier halen toch ?

maar om dan nog even terug te komen op al die vleesvervangers , jullie proeven en denken als carnivoren , als je een poos of al jaren geen vlees meer hebt gegeten zoals ik dna weet je niet meer hoe vlees smaakt en zijn al die vleesvervangers , zeker de duurdere , gewoon lekker , dus als de drijfveer is dat je dierenleed wilt voorkomen en al het voedsel eerlijk over de wereld wilt verdelen weet je binnen een paar maanden niet beter meer hoor en vind je de vleesvervangers gewoon lekker MAAR denk om het zout wat er in zit !!!





Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 03,2021, 09:46:46
Citaat
Als jij opnoemt welke E-nummers op de verpakking staan geef ik wel de beschrijving hoeveel rotzooi is toegevoegd om het op rookworst te laten lijken..

nou goed zo  :klap en al die rotzooi flikkeren ze niet bij de echte rookworst om hem op smaak te krijgen  :klap en dan zullen we het maar niet over al de antibiotica en groeihormonen die in de varkens wordt gepompt in het 1/2 jaar dat ze leven voor ze naar de slacht gaan  :pret

eet smakelijk  :pret

en lees het stuk hierboven eerst even  :bonk WIJ vegetarieers vragen niet om die vleesvervangers , dat zijn juist de vleeseters  :stupid
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op januari, 03,2021, 09:55:36
RESUMEREND:
Rookworst is niet gezond, bevat veel zout en suiker. Smaak is redelijk maar de worst is droog en niet sappig. Verkrijgbaar bij de HEMA voor € 2,99 ( 250 gram )

En inderdaad blijft het geklooi om maar steeds vleesvervangers te willen maken.
Helemaal met Rini eens dat er genoeg vegetarische gerechten zijn waarbij je helemaal geen vlees, laat staan een vleesvervanger, bij zou willen eten.
Wij kwamen een aantal jaren geleden tijdens een vakantie in een restaurant waar we geen vegetarische gerecht op de kaart zagen staan.
Toen we daarom vroegen bleek de kok het erg leuk te vinden om dan eens iets anders te maken dan het dagelijkse biefstukje wel of niet doorgebakken.
Vaak gingen wij bij van der Valk wegrestaurant een vegetarische schotel eten als we 's avonds van de races terugkwamen.
De hele tafel werd volgezet met bakjes en borden, eigenlijk te veel en voor een lagere prijs dan een vleesschotel.
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 03,2021, 11:46:06
IEMAND de hamburgers van beyound meat al eens geprobeerd

En tussen al het gemopper toch nog een tip waarvoor feitelijk dit topic is gestart  :evil:

Ook op het lijstje om eens te proberen nu.

Eerlijk vlees is vlees van dieren die een goed leven leefden, net als die vis die vrijelijk kon zwemmen.
Zo is er hier een waterbuffelboerderij. Die dieren hebben een vrij leven en met mooi weer zie je ze lekker in de poel liggen.
Maar al met al gaat er al heel wat minder vlees door onze keuken dan voorheen.

Buurtjes op de camping voorheen, ook vegetariërs, deden ook regelmatig barbeknoeien met vleesvervangers wat op vlees leek met lapjes en worstjes.
Dus nee het is echt niet alleen voor de vleeseters die vegetarische hoek in de super.

Vis staat wel voor bijna de helft van de tijd op menu hier. Door mij begint vrouwlief het ook te eten want die at voorheen nooit iets van vis en kip.
Zeevruchten, een mix van kreeftjes, garnalen enz. en wat andere vis is ook heerlijk door de pasta's.
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 03,2021, 11:50:15
Met m'n zus en zwager te eten en met barbeknoei is het steeds weer een heel gedoe met aparte schaaltjes enzo.
Alleen eten die ook geen vis of melk en ei producten.
Dus zoals met die spiesjes wil ik het meer in dingen zoeken gewoon voor iedereen te hachelen.
Daar is dus wat onderzoek en ervaring voor nodig  :voila
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op januari, 03,2021, 15:22:20
Als jij opnoemt welke E-nummers op de verpakking staan geef ik wel de beschrijving hoeveel rotzooi is toegevoegd om het op rookworst te laten lijken... :nanana

Laat maar...ik heb even gegoogled over deze chemische rookworst:

WATER: daar begint het al mee…..zucht, het gaat hier weer om zo’n plof-worst
11,7% ZONNEBLOEMOLIE: behoorlijk wat olie….KLIK HIER om meer over deze industriële zonnebloemolie te lezen.
METHYLCELLULOSE: wordt gemaakt uit cellulose, dit wordt commercieel uit hout gewonnen en daarna chemisch gemethyleerd.
Hoge concentraties kunnen mogelijk darmproblemen geven ( verstopping, diaree, kramp) Wordt toegepast als verdikkingsmiddel.
NATRIUMALGINAAT: dit is natriumzout gewonnen uit alginezuur. Wordt toegepast als verdikkingsmiddel
CARRAGEEN: dit is een complex mengsel van natuurlijke polysacchariden, meest gewonnen uit zeewier.
Wordt toegepast als verdikkingsmiddel en stabilisator.
GUARGOM: een natuurlijk polysaccharide, gewonnen uit de guarstruik.
Wordt toegepast als verdikkingsmiddel, stabilisator en emulgator.
XANTAAN GOM : klik HIER om daar meer over te lezen
CARBOXYMETHYLCELLULOSE: wordt net als methylcellulose gewonnen uit cellulose, die commercieel gemaakt wordt uit hout en daarna chemisch wordt bewerkt. Heeft vele functies als hulpstof.
4,3% ERWTENVEZEL: erwten worden gedroogd en van hun vezels gescheiden.
4,2% KOKOSVET: industrieel vet, leeggedronken vet met weinig tot geen enkele voedingswaarde.
3,4% VRIJE UITLOOPEI-EIWITPOEDER: nobel , maar eiwitpoeder blijft eiwitpoeder.
NATUURLIJKE AROMA’S: klik HIER om daar meer over te lezen.
RIJSTEBLOEM: wordt waarschijnlijk gebruikt als bindmiddel.
ZOUT : oef….op plaats negen…..dat gaat vrees ik weer een zoute hap worden
1,2% ERWTENEIWITISOLAAT: De meeste  eiwit poeders worden gemaakt uit een “ whey concentraat” of een “ isolaat”. Wat is het verschil?
Whey isolaat ondergaat een extra bewerking. Deze extra bewerking gaat niet ten koste van de opname door of de eiwitsynthese in de spieren.
De eiwitten worden tijdens de spijsvertering afgebroken tot kleine eiwitten en aminozuren.
Het maakt niet uit of dit proces nu plaatsvindt tijdens je spijsvertering of in de fabriek waar de whey geproduceerd wordt.
Toch bestaat er wel een duidelijk verschil tussen whey-concentraat en -isolaat: whey-concentraat heeft meer gezondheidsvoordelen dan whey-isolaat. Whey-concentraat bevat namelijk meer bioactive peptides dan whey-isolaat en -hydrolisaat.
Deze bioactive peptides hebben een positieve invloed op de spijsvertering, het immuunsysteen en het zenuwstelsel
Verder bevat whey-isolaat meer eiwitten per 100 gram dan whey-concentraat. Dit kan mogelijk interessant zijn voor mensen die willen afvallen.
SUIKER: …….🥺
ROOKAROMA: deze worsten zijn helemaal niet echt gerookt, er is een aroma gebruikt.
MALTODEXTRINE: suiker….🙄
KALIUMCHLORIDE: werkt als zuurteregelaar. Een natuurlijk zout.
GLUCOSESTROOP:……ARE U F…..G kidding me? 😐 Hebben ze zich niet vergist in rookworst versus zoete worst?
CITROENZUUR: werkt als voedingszuur
ASCORBINEZUUR: ook wel vitamine C, werkt als antioxidant
TOCOPHEROL: ook wel vitamine E, werkt ook als antioxidant
CALCIUM SULFAAT: een natuurlijk zout, werkt als verstevigingsmiddel.
KALIUM EN NATRIUM DIFOSATEN: zouten uit fosfaten.
Commercieel gewonnen uit carbonaten van de verschillende zouten en fosforzuur.
Deze stabilisator ligt nogal onder vuur, het zou bij te hoge concentraties diverse bijwerkingen kunnen geven, met name in ons spijsverteringsstelsel.
De acceptabele dagelijkse inname ligt tot 70 mg / kg lichaamsgewicht.
LAVASEXTRACT: smaakversterker.
IJZEROXIDE:een plantaardige geel/bruine kleurstof.


Dat is een hele lijst en ik heb de linkjes niet bekeken.
Kun je ook in het kort zeggen of het wel of niet een prima worst is om af en toe te eten?
Of houden we dan echt voor de gek en zijn we erg milieu belastend bezig, net als dat we nu doen met de intensieve veehouderijen in NL?
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op januari, 03,2021, 15:26:43
Citaat
en eerlijk vlees.

OH ? bestaat dat ? is daar geen levend wezen voor vermoord dan ???

verder ga ik hier niet op in in dit topic , juist diegenen die lopen te roepen dat al die vleesvervangers niet te vreten enz zijn zijn de vleeseters , WIJ vegetariers vragen er niet om , blijkbaar is dat HET probleem van de vleeseters met vleesvervangers ?

maar om jullie tegemoet te komen , al die vleesvervangers zit vreselijk veel zout in , echt niet goed voor je en ook niet te veel van eten dus , dat is nou een legitieme reden , al dat geroep van niet te vreten slaat nergens op , ik en al mijn mede vegetarieers vinden echt vlees niet te vreten omdat daar een LEVEND wezen voor vermoord is die net zo veel recht op een leven heeft als dat wij dat hebben

grappig ook dat mensen die eens een vleesveravnger gegeten hebben ook meteen weten dat AL DE vleesvervangers niet te vreten zijn maar die zijn dan meestal niet verder gekomen dan een of ander goedkoop product van soja ofzo , IEMAND de hamburgers van beyound meat al eens geprobeerd ?????

maar ok , wij vegetarieers ( al circa 7 jaar ) zitten niet op vleesvervangers te wachten , wij kunnen ons prima redden met de italiaanse keuken die voor een zeer groot deel vegetarisch is , buiten dat heb ik een poos geleden besloten weer vis te gaan eten die vrij in zee gevangen is en bestaat de maaltijd hier met grote regelmaat uit pasta met tonijn , zwaardvis of zalm

verder snap ik het hele probleem niet van de carnivoren , je HOEFT al die vleesvervangers toch ook niet te eten dus wat kan jou het schelen verder ?

een ieder die zich er comfortabel bij voelt dat er een levend wezen vermoord wordt die ook nog eens in zijn korte leventje in stinkende stallen opgesloten heeft gezeten , mijn zegen heb je maar houd dan ook eens op met zeuren dat hele volksstammen vanuit Afrika naar europa komen omdat ONZE veestapel al HUN eten op vreet , dan komen ze het gewoon hier halen toch ?

maar om dan nog even terug te komen op al die vleesvervangers , jullie proeven en denken als carnivoren , als je een poos of al jaren geen vlees meer hebt gegeten zoals ik dna weet je niet meer hoe vlees smaakt en zijn al die vleesvervangers , zeker de duurdere , gewoon lekker , dus als de drijfveer is dat je dierenleed wilt voorkomen en al het voedsel eerlijk over de wereld wilt verdelen weet je binnen een paar maanden niet beter meer hoor en vind je de vleesvervangers gewoon lekker MAAR denk om het zout wat er in zit !!!

Voor zover ik weet eet een mens al heel lang vlees en dat daar een dier voor dood moet klopt... weerhoud mij er niet van om daar toch van te kunnen genieten...

En zoals ik aangaf, vegetarisch eten is niets mis mee en hier worden ook vegetarische maaltijden bereid waarbij ik het vlees niet mis.

Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 03,2021, 16:26:45
In principe eet ik ook alleen dieren die gras eten ben dus soort 2ehands vegetariër dan.
Reken ik vissen even niet mee maar plankton en zeegras keur ik ook goed  :evil:
 
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 04,2021, 08:22:34
Citaat
Voor zover ik weet eet een mens al heel lang vlees en dat daar een dier voor dood moet klopt...

grappig dat carnivoren steeds met allerlei niet ter zake doende verhalen om de statements heen blijven draaien , een mens heeft helemaal geen vlees nodig ( bewezen ) en een mens is ook helemaal niet ingericht om vlees te eten want waar zijn de slagtanden die iedere van nature vleeseter heeft , ons gebit is helemaal niet ingericht om te scheuren en te verscheuren ?

dat is dus een kul argument  " ik eet vlees omdat mensen al heel lang vlees eten " vroeger pakte je een vrouw ook bij haar haar als je haar wilde nemen en trok haar mee naar je hol , dat doen we toch ook niet meer ???  :tongue:

begrijp me goed , ik ben al zo,n 7 jaar vegetarieer maar gun iedereen verder zijn vlees en is ook nooit mijn bedoeling mensen het vegetarische aan te praten dus laat ik me er verder ook niet over uit in het algemeen omdat ik geen zin heb in die domme discussies , iedereen moet zelf weten of hij vlees eet MAAR als je de discussie aan wilt gaan kom dan wel met feiten die ergens op slaan

(https://i.ibb.co/YQRZ8xf/cavemen.gif) (https://imgbb.com/)

Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 04,2021, 10:42:35
Citaat
En tussen al het gemopper toch nog een tip waarvoor feitelijk dit topic is gestart

nou ok , tips dus , wat mijn persoonlijke favorieten zijn op dat gebied dan  :voila vergeet nogmaals niet dat ik het eet omdat ik het lekker vind en niet omdat ik vind dat het als vlees moest smaken want weet al lang niet meer hoe dit smaakt

prima dan , mijn TOPPERS , niet percee in deze volgorde maar als je dan eens wat wilt proberen :

de hamburgers van Beyond meat dus , al eerder genoemd , echt SUPER lekker , ik eet ze meestal met kaas , augurkjes en tomatenkestchup op een broodje ,

(https://i.ibb.co/gZXGHdc/71-J7n-DSKgv-L-SL1500.jpg) (https://ibb.co/QvqZzkx)

de Bratwurst van de vegetarische slager ( recent overgenomen door Unox ) is als BESTE uit een test gekomen van echte Frikandellen ( ! ) , ik eet ze graag als Frikandel speciaal met mayo en curry en uitjes of als hotdog met zuurkool , tomatenketchup en mosterd , ook ERG lekker op de BBQ

(https://i.ibb.co/7zSfBCn/vegetarische-slager-bratwust-na-grill.jpg) (https://ibb.co/RSgFtb3)

de vegetarische frikandel van Mora , heel smakelijk en niet van echt te onderscheiden

(https://i.ibb.co/sCjTnxb/21150-ACE-F866-4-B8-E-A494-E833-E5-FC6949.jpg) (https://ibb.co/kJKLjb5)

litlle willies , kleine worstjes , erg smakelijk op de BBQ

(https://i.ibb.co/0QYZ3Ss/download-1.jpg) (https://imgbb.com/)

en vorige week voor het eerst gegeten en SUPER lekker en absoluut goed van smaak , de erwtensoep van Unox  :klap

(https://i.ibb.co/Y30fTvs/unox-soep-in-zak-vegetarische-erwtensoep-570-ml.jpg) (https://imgbb.com/)

zo goed Koos ?  :yeah:





Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 04,2021, 10:44:32
lijkt hier godver de website van de Libelle of de Viva wel  :pret krijgen we eerdaags ook de rubriek " blootgewoon "  ? foto,s van Koos in zijn nakie  :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 04,2021, 13:02:07
lijkt hier godver de website van de Libelle of de Viva wel  :pret krijgen we eerdaags ook de rubriek " blootgewoon "  ? foto,s van Koos in zijn nakie  :pret


o ja die zijn er ook inderdaad Maar ja ik heb geen draaibank he.
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 04,2021, 15:35:40
WHOOH :shocked: nou zal het aantal lurkers wel sky high gaan  :pret

Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op januari, 04,2021, 15:40:31
Koos, zou jij die laatste foto ook kunnen plaatsen bij de kabouters in de topic "waar is dit?"...... :nanana :pret :pret :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 04,2021, 15:45:47
denk dat de kabouters dat zelf wel doen binnen een paar uur  :pret  ze liggen nu nog allemaal te slapen in hun paddestoeltjes op hun bedjes van mos  :yeah:
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op januari, 04,2021, 18:36:28
grappig dat carnivoren steeds met allerlei niet ter zake doende verhalen om de statements heen blijven draaien , een mens heeft helemaal geen vlees nodig ( bewezen )

Ik heb nooit beweerd dat een mens vlees nodig heeft. Ik weet echt wel dat mensen prima functioneren op puur plantaardig voedsel.. dus waarom je dit ineens noemt?


Citaat
... en een mens is ook helemaal niet ingericht om vlees te eten want waar zijn de slagtanden die iedere van nature vleeseter heeft , ons gebit is helemaal niet ingericht om te scheuren en te verscheuren ?

Een mens is slimmer dan de vleeseters die jij bedoelt Rini, we bakken, braden of stoven het eerst...


Citaat
... dat is dus een kul argument  " ik eet vlees omdat mensen al heel lang vlees eten "

Dit schrijf jij Rini, zo heb ik het hier nooit geschreven en bedoeld...


Citaat
begrijp me goed , ik ben al zo,n 7 jaar vegetarieer maar gun iedereen verder zijn vlees en is ook nooit mijn bedoeling mensen het vegetarische aan te praten dus laat ik me er verder ook niet over uit in het algemeen omdat ik geen zin heb in die domme discussies

Ook ik respecteer ieders keuze en heb je nooit aangevallen op vegetariër zijn of de intentie gehad een (vreemde) discussie op te roepen door in dit topic te reageren. Vraag me dan ook af waarom je zo reageert...?


Citaat
...iedereen moet zelf weten of hij vlees eet MAAR als je de discussie aan wilt gaan kom dan wel met feiten die ergens op slaan

Eens met deel 1 van de stelling, oneens met deel 2! Jij haalt zaken aan die ik niet genoemd heb... hoe gaat dat gezegde ook alweer? Iets met de pot, verwijt en ketel?  :pret


Je geeft aan zo'n 7 jaar vegetariër te zijn maar in een van de berichten hier geef je aan de laatste tijd wel wilde zalm te eten met pasta. Helemaal jouw keuze en ook prima als je daar van geniet en ik neem je daarom helemaal niks kwalijk! Ik ben wel benieuwd wat daarbij je argumentatie is als vegetariër. Zelf vind ik het vreemd dat van een vegetariër een wilde zalm wel zijn kop kwijt mag raken en een paar dagen later op het bord mag liggen en bijvoorbeeld een kip, die fijn de ruimte gehad heeft en heerlijk vrij in de wei kon scharrelen, kan niet...

Hé Rini, ik wil hier geen olie op het vuur gooien en typ dit met een lach! Ik wil hier zeker geen rare discussie van maken.

En dat er mooie lekkere vleesvervangers zijn is prima! Geniet daar fijn van. In zijn algemeenheid vraag ik me wel af waarom deze producten gemaakt worden. Is dat soms om vlees eters over te halen vegetarisch te eten? Er zijn altijd mensen die het stukje vlees naast de piepers en groenten "niet kunnen missen"


Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 05,2021, 05:03:19
voel je niet zo aangevallen iedere keer Han , mijn reactie was in het algemeen op wat jij schreef maar gericht aan al de vleeseters die daar een excuus voor hebben of menen te moeten hebben , maar als iemand schrijft dat mensen altijd al vlees hebben gegeten vind ik dat gewoon een domme reden , of je het nou wel of niet zo bedoelde

Citaat
maar in een van de berichten hier geef je aan de laatste tijd wel wilde zalm te eten met pasta.

en tonijn , en zwaardvis , en sardientjes

inderdaad , het heeft mij lang denken en overwegen gekost maar mijn lichaam had het nodig en de beste keus is dan vis omdat het veel en veel gezonder is als vlees en dan in zee gevangen vis omdat die nou eenmaal in vrijheid geleefd hebben , iets wat de varkens , koeien en kippen in de megastallen niet hebben gedaan

een kwalijk alternatief dus maar de meest verantwoorde keuze wat mij betreft

en let op he , deze reactie is ook met een lach  :pret  niet zo licht geraakt iedere keer , geen zin in een 2de Wim Bon  :yeah:


Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: hajerik op januari, 05,2021, 07:05:57
Nadeel van wilde Zalm is weer dat de bijvangst het vaak niet overleeft maar dat zie je niet omdat die meteen terug in zee geflikkerd word.
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 05,2021, 11:28:01
WHOOH :shocked: nou zal het aantal lurkers wel sky high gaan  :pret

Die kunnen dat niet zien  :nanana
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 05,2021, 11:38:57
Nadeel van wilde Zalm is weer dat de bijvangst het vaak niet overleeft maar dat zie je niet omdat die meteen terug in zee geflikkerd word.

En met de stijgende vraag is wild steeds minder wild. Een scharrelkip mag ook al zo heten als ze met 4 ipv 5 op een vierkante meter zitten ofzoiets.
Verwacht met import vis ook wel zulke malle regels.
Zijn ook zoveel mensen op deze aardkloot en ze willen allemaal de buik vol krijgen ook nog  :mellow:

Bijvangst... in mijn jeugd werd die gratis weggegeven. Tegenwoordig (nou al heel lang) wordt dat ook ter veiling aangeboden.
Kwam regelmatig thuis met een emmer platvis na een rondje haven na schooltijd.
Opgegroeid met vis dus.
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op januari, 05,2021, 12:13:21
Oké zand er over  :wink:

Vis is gezond maar je moet er van houden... zalm en makreel maak je mij echt niet blij mee...
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 05,2021, 15:31:49
Citaat
Die kunnen dat niet zien

hoezo niet ? de kabberdoes is toch open voor alle lurkers ?
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 05,2021, 15:51:37
Log maar eens uit en kijk nog eens  :voila
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 06,2021, 14:27:09
Nou dat weer.....


https://www.nu.nl/eten-en-drinken/6097371/waar-blijven-de-visvervangers-in-de-supermarkt.html
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 07,2021, 14:10:33
 :zwijg
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 07,2021, 18:06:46
Gijsbert gaat haar niet doen denk ik  :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op januari, 08,2021, 14:43:24
Zo ken ik er nog een...
Ik ben dol op dieren, vooral als ze lekker bereid op m'n bordje liggen  :wink:
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 08,2021, 15:51:50
na de foto,s van Koos weet ik wie ze wel gaat doen  :yeah:
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op januari, 10,2021, 10:52:09
‘Ik voer mijn vegaman stiekem vlees’

Deze week onthult een vrouw dat ze haar echtgenoot aan tafel voor de gek houdt.


“Het is niet voor iedereen weggelegd: het vegetarisme. Mijn man was toen ik hem leerde kennen ook nog overtuigd carnivoor. Onze eerste dates waren etentjes bij het lokale steakhouse. Dat was zo’n gezellig donkerbruin restaurant, met van die intieme zitjes. We aten er een keer per week stokbrood met kruidenboter en daarna een lekker sappig groot stuk vlees. Echte bourgondiërs waren we.

Ook op onze trouwdag werden kosten nog moeite gespaard om onze dierbare gasten letterlijk en figuurlijk te laten meeproeven van ons geluk. We waren jong en onbezorgd en het leven lachte ons toe. Zolang er geen kinderen waren, grepen we elke gelegenheid aan om uit eten te gaan en reisjes te maken. Maar er kwam een kink in onze gelukskabel toen na jaren ‘proberen’ het leven toch minder maakbaar bleek en we dus geen kinderen konden krijgen. Ik heb daar echt flink wat tranen om gelaten, maar had ook altijd genoten van ons leven met z’n tweetjes. We moesten gewoon een knop omzetten en weer op andere dingen en elkaar focussen, zoals in het begin van onze relatie. Mijn man kwam echter in een existentiële crisis terecht: ‘Als we geen gezin worden en voor kinderen gaan zorgen, waar leven we dan voor?’

Hij zat in een soort rouwproces en vond onze manier van leven ineens leeg en zinloos. Er moest een therapeut aan te pas komen om hem op een nieuw spoor te zetten. En dat is aardig gelukt, maar dat nieuwe spoor zit vol zingevende keuzes, die ik niet per se zelf zou maken, maar die wel veel invloed hebben op onze gezamenlijke manier van leven. Eén van die keuzes is dat hij minder achteloos met zijn lichaam (hij heeft een gezellig buikje) en met deze planeet wil omgaan en daarom van de ene op de andere dag vlees van zijn menu heeft geschrapt. Dat vind ik nogal wat, omdat ik de meeste avonden het eten op tafel zet. Ik wil hem natuurlijk steunen, maar nu moet ik ineens met tofu en soja en andersoortige vleesvervangende viezigheid aan de slag in de keuken. Dat is dus voor mij een enorme beproeving. ‘Maar er zijn tegenwoordig echt lekkere alternatieven, je merkt het verschil niet eens,’ hoor ik collega's zeggen. Nou sorry, ik heb van alles geprobeerd maar ik moet de eerste vleesvervanger die een sappige biefstuk of entrecote kan evenaren nog ontdekken. Ik hou het niet vol, al die vegetarische viezigheid eten, maar dat wil ik niet aan mijn man bekennen. Daarom zeg ik af en toe tegen hem: ‘Ik heb nou toch iets lekkers ontdekt bij de vegetarische slager. Niet van echt te onderscheiden,’ en zet hem vervolgens heerlijk gepanneerd vlees voor, dat ik een beetje anders kruid. Ik bewaar zelfs verpakkingen van de vegetarische slager, die ik opzichtig op het aanrecht laat liggen tijdens het koken, zodat hij niet achterdochtig wordt. Mijn man geniet er enorm van: ‘Je proeft echt niet dat dit geen vlees is,’ zegt hij dan glunderend. Ik zie dat hij er een blijer mens van wordt en ik geniet ook. Misschien niet helemaal eerlijk, maar wel heerlijk, toch?”
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op januari, 10,2021, 11:10:43
veel te veel tekst om te lezen maar die trut kan toch gewoon vlees eten ? Regina eet ook haast geen vlees meer maar een enkele keer als ik iets van een broodje vegetarische hotdog eet ( braadworst v d vegetarische slager met zuurkool , tomato ketchup uiteraard van heinz en mosterd ) eet zij een biefstuk

Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op februari, 17,2021, 13:58:35
De huidige Allerhande (AH Magazine) besteed de nodige aandacht aan vegetarische maaltijden. Er is ook wat aandacht voor veganistische maaltijden.
Natuurlijk producten die AH verkoopt en er worden diverse gerechten in getoond om ideeën op te doen of gewoon uit te proberen!

Maar komend weekend zal dat uitproberen waarschijnlijk niet gebeuren want dan zullen de nodige motoren wel van stal gehaald worden met het voorspelde lenteweer 😉
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op februari, 17,2021, 14:34:27
... hij heeft een gezellig buikje... ha... ha...  :yeah:
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op februari, 17,2021, 17:00:11
Nou ik wacht wel tot het eens flink geregend heeft. De sneeuw is wel grootdeels weg met wat miezer en warmer weer maar wat is de weg nog vies
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op februari, 17,2021, 19:42:41
Zorgen dat daar waar vet moet zitten dat zit en verder goed de tuinslang erover na de rit...
Maar moet nog zien of ik zelf de energie heb... zit nog weinig vooruitgang in  :zwijg
Waarschijnlijk verstandiger om dat ritje niet te doen. Met een beetje pech heb ik weer een terugval van enkele dagen   :sad:
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op februari, 18,2021, 06:58:29
ik ben vooralsnog van plan om zaterdag over een week mijn Griso op te gaan halen in Nijmegen , tegen die tijd zal het wel kunnen denk ik , de V11 blijft ook nog lekker binnen en met de 16 graden en zon die ze voor zondag opgeven wordt het ook genieten met de 500 , dakkie open , kacheltje aan , best uit te houden  :mellow:
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op februari, 18,2021, 08:20:56
:zwijg

 :yeah: :nanana :pret... Gijsbert...  :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op februari, 18,2021, 09:01:07
reageer je echt pas nu op een posting van 7 Januari Co ???  :shocked:  :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op februari, 18,2021, 09:04:13
reageer je echt pas nu op een posting van 7 Januari Co ???  :shocked:  :pret

verlate humor, Rini, ik had het nog niet eerder gelezen maar hij blijft leuk... :pret :pret :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op februari, 19,2021, 16:10:33
Zomaar een weetje:

https://www.quest.nl/mens/voeding/a34369953/voedselmythe-vleesvervangers-zijn-duurzamer-dan-vlees/
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op februari, 19,2021, 17:05:22
nou zijn we weer een hoop wijzer zo maar even  :yeah: voorop staat dat er veel te veel zout in zit dus helemaal niet goed voor je ,

maar ik snap al dat gedoe met die vleesvervangers ook helemaal niet , een mens heeft helemaal geen vlees nodig dus waarom zou je vleesvervangers willen ( ok zomers op de BBQ wel lekker een keertje ) , de Italiaanse keuken loopt over van de vegetarische gerechten zonder enige vleesvervanger dus wat loopt iedereen nou moeilijk te doen ?

ik denk dat de vleesvervangers een prima optie zijn voor mensen die bewust en doordacht een overstap maken naar vegetarieer om maar " iets " bij hun eten te hebben maar als je eenmaal een poos vegetarier bent zit je helemaal niet meer te wachten op " iets "bij je eten

wat me wel het meest opvalt is dat degenen die zich het meest druk maken over vleesvervangers , de smaak en of het wel op vlees lijkt de vleeseters zijn  :shocked: WAT kan hun dat schelen ???? je hoeft het toch niet te eten , zeker niet als vleeseter
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op februari, 19,2021, 18:43:47
Bewustwording, verkenning, proberen en informeren is de basis van alles.
Bij een bbq altijd weer extra gedoe als er een paar vegetariërs aansluiten maar zo ontdekken we steeds meer dingen die iedereen wel lekker vindt.
Ook wel zo gezellig ipv die aparte schaaltjes voor die 2 beetje buitenstaanders  :crossy

Ik herinner me nog een etentje met de club en een behoorlijk x aantal had opgegeven vegetarisch maar eerste wat ze aten was het andere (zoals lasagna) zodat de laatsten die opschepten enkel vegetarisch zaten te eten.
Wat een gezeur dat gaf pfff en ja zat zelf ook in de laatste groep omdat ik meestal eerst afwacht als er gelijk een rij staat.
 
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op maart, 31,2021, 18:29:20
Vanmiddag bij m'n dochter vegetarische bitterballen gehad.
Met een champignon ragout en geschikt voor de oven.
Die waren toch lekker, beter dan de gebruikelijke  :yeah:
Deze kwamen bij de Lidl vandaan. Staan al op ons eigen lijstje nu  :voila
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op april, 26,2021, 11:30:01
Zitten toch smakelijke dingen bij zo te zien

https://nl.pinterest.com/ideas/vegetarische-recepten/932015410665/
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op april, 27,2021, 08:55:06
Die knoflookchampignons zijn heerlijk!! en zo simpel te maken  :grin:

Champignons schoonmaken en de grote halveren of in kwarten snijden.
Beetje olie in de pan, champignons er in, paar tenen knoflook grof hakken (niet persen want dan wordt het te fijn met risico op verbranden)
Beetje peper en zout erover en op het laatst fijngehakte peterselie erover en even mee verwarmen.

Heerlijk om op een kampvuurtje te maken als voorgerechtje, zo klaar. Pan van het vuur en gezellig samen uit de pan eten  :grin: :grin: :grin:
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op april, 27,2021, 19:56:21
Mijn zoon doet mee aan een sociaal experiment. Hij moet 2 weken een shirt dragen met de tekst "go vegan" om te zien hoe mensen reageren. Tot nu toe is hij geslagen, bespuugd en er is een fles naar hem gegooid.
Ik ben benieuwd wat er gebeurt als hij naar buiten gaat.
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: hajerik op april, 27,2021, 22:33:37
Mijn zoon doet mee aan een sociaal experiment. Hij moet 2 weken een shirt dragen met de tekst "go vegan" om te zien hoe mensen reageren. Tot nu toe is hij geslagen, bespuugd en er is een fles naar hem gegooid.
Ik ben benieuwd wat er gebeurt als hij naar buiten gaat.
Ik denk als ie dan niet meer bij jou naar binnen gaat hij nog lang en gelukkig leeft.
(Ps ik mis een like knop)
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: TigerManZ op april, 28,2021, 12:57:34
Mijn zoon doet mee aan een sociaal experiment. Hij moet 2 weken een shirt dragen met de tekst "go vegan" om te zien hoe mensen reageren. Tot nu toe is hij geslagen, bespuugd en er is een fles naar hem gegooid.
Ik ben benieuwd wat er gebeurt als hij naar buiten gaat.
Ik denk als ie dan niet meer bij jou naar binnen gaat hij nog lang en gelukkig leeft.
(Ps ik mis een like knop)

 :pret :pret
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op april, 28,2021, 18:18:51
Mijn zoon doet mee aan een sociaal experiment. Hij moet 2 weken een shirt dragen met de tekst "go vegan" om te zien hoe mensen reageren. Tot nu toe is hij geslagen, bespuugd en er is een fles naar hem gegooid.
Ik ben benieuwd wat er gebeurt als hij naar buiten gaat.
Ik denk als ie dan niet meer bij jou naar binnen gaat hij nog lang en gelukkig leeft.
(Ps ik mis een like knop)

Paaldansen doet ie niet meer trouwens. Opgegeven nadat zijn vorige vriendin er ineens erg goed in bleek te zijn  :pret
Wel apart dat een hele motorclub over de zeik gaat omdat die vrouwen met hem wilden dansen he die jaloerse bromtollen.
Oke was wel soms wat dirtydancing maar deden die vrouwen zelf he, soms met z'n drieën zelfs haha.

Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op mei, 04,2021, 17:13:05
Ach ja linkse studenten. Willen altijd iets meer deugen.

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4387778/TU-Delft-krijgt-eerste-compleet-vegetarische-universiteitskantine
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op mei, 10,2021, 18:56:12
https://www.nporadio1.nl/binnenland/31486-hoe-gezond-zijn-kant-en-klare-vleesvervangers
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: illustrator op mei, 11,2021, 08:49:31
En gaat voedseldeskundige Fleur Voerman nu ook een onderzoek doen naar alle toevoegingen die in vleesprodukten zitten?
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: Aladin op juni, 17,2021, 16:00:17

(Ps ik mis een like knop)

En nu?
Titel: Re: Het grote vegetarische topic
Bericht door: breva op juni, 17,2021, 16:52:49
we hebben een LIKE knop  :yeah: