Guzzioot

Algemeen => Het Kabberdoes => Topic gestart door: Vitayalin op januari, 21,2020, 17:56:49

Titel: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op januari, 21,2020, 17:56:49
Zou Guzzi grootheid Teo Lamers in beetje rustig gebied zitten?

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/na-bosbranden-en-overstromingen-hagelstorm-trekt-spoor-van-vernieling-in-australie~a2161422/
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: brevadaytona op januari, 21,2020, 19:15:47
vraag me af waar in Australie je nog goed zit
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op januari, 22,2020, 06:02:52
bij mijn tante , neefjes , nichtjes , achterneven enz op Tasmanie ?
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op maart, 09,2020, 13:39:33
https://www.ad.nl/auto/brits-onderzoek-autobanden-produceren-tot-1000-keer-meer-fijnstof-dan-benzine-en-dieselmotoren~a85db748/
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: brevadaytona op maart, 09,2020, 14:05:19
ja dat was eigenlijk al bekend , en een tesla ong 2x zoveel bandenstof en remstof , ja ook remstof want niet alles kan terug de accu,s in als je remt met zo'n tank

kijk maar naar de remtangen op een tesla 3 zijn zelfszwaarder dan van een gta of gulia veloce want zijn nodig om die meer dan 2600 kg af te remmen

 
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op maart, 09,2020, 14:24:43
tsja brits onderzoek , Engeland hoort niet meer bij Europa dus daar hebben ze in Brussel niets mee te maken  :popcorn:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op maart, 09,2020, 19:07:49
ja dat was eigenlijk al bekend , en een tesla ong 2x zoveel bandenstof en remstof , ja ook remstof want niet alles kan terug de accu,s in als je remt met zo'n tank

kijk maar naar de remtangen op een tesla 3 zijn zelfszwaarder dan van een gta of gulia veloce want zijn nodig om die meer dan 2600 kg af te remmen

 

Zijn niet voor niets vrijgesteld van wegenbelasting  :evil:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Francois op maart, 10,2020, 11:14:29
Eigen studies wijzen uit dat je mogelijk zieker wordt van het gezwam over het milieu dan van het milieu zelf. :evil:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op maart, 10,2020, 11:17:38
 EENS  :pret
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op maart, 10,2020, 11:28:12
Berichtje van Weeronline uit december 2019.

In het oosten van Nederland zijn alleen de hoger gelegen zandgronden nog een punt van zorg. Het grondwaterpeil ligt in sommige gebieden zelfs zo’n 80 centimeter onder het langjarig gemiddelde. Om daar verandering in te laten komen is er naast een natte herfst ook een natte winter nodig.

Nou.....kom even langs zou ik zeggen en neem je zwemvliezen mee.....stelletje angsthazen met jullie opmerkingen dat Nederland zucht onder de droogte.

Het land achter ons huis....
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op maart, 10,2020, 16:06:28
alles staat hier ook compleet onder water , ganzen zwemmen in de weilanden maar lijkt er op dat we de regen achter ons gaan laten en voor volgende week lijkt de weersvoorspelling zelfs op serieus voorjaar ................... maar het is nog geen volgende week  :bonk
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op maart, 30,2020, 12:16:26
Weet u nog, dat de NOS uitpakte omdat het 20 graden was (handgemeten, geen officieel weerstation) op het uiterste eindje van het Antarctisch schiereiland?

Vorige week was het kouder dan ooit gemeten in maart: -75 graden en een beetje.

Wisten jullie niet hè?

Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op maart, 30,2020, 12:21:38
dat komt vast omdat , onze , stikstof nu daarheen is verhuisd , heeft een temperatuur van - 196 dus daarmee verklaar je het wel  :yeah:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op augustus, 07,2020, 08:55:28
Overal windmolens, opbrengst bijna nul
@Ronald Plasterk

Er bestaat een Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), die volgens de eigen website bedrijven bundelt voor een volledig hernieuwbare energievoorziening. Kernenergie vertegenwoordigen ze niet, maar wel biomassa, wat zeker niet klimaatneutraal is, terwijl kernenergie dat wel is. Dus een vereniging voor zon, wind en biomassa (en als je naar de hoeveelheden geproduceerde energie kijkt vooral een vereniging voor biomassa). Daar is paniek uitgebroken.

Schade

Eerst was er de film van Michael Moore, die liet zien hoeveel schade windturbines deden, en hoe tropische oerwouden gekapt werden om op industriële schaal verbrand te worden. Onlangs is de geplande biomassacentrale in Diemen in de koelkast gezet, en in Purmerend komen er bezwaren. Plus dat het hele land inmiddels vol windmolens staat. Waar je ook kijkt, in de verte, dichtbij, linksom of rechtsom, voor je of achter je; denkend aan Holland staan ijle populieren wuivend aan de einder, maar die vallen geheel weg bij de veel grotere windturbines. Ook de ouderwetse molens, die ooit de polders droogmaalden of het koren maalden, zijn aan het zicht onttrokken door windturbines.

Nu zou je kunnen zeggen, en ik denk dat de Nederlandse burgers dat ook zeggen: ze zijn lelijk, ze vervuilen de horizon, maar we moeten het klimaat redden en dan moet het desnoods maar. Maar nu komt het. De Vereniging voor Duurzame Energie wordt wat nerveus doordat de stemming tegen hun belangrijkste product, biomassa, kantelt. Over die stemming kunnen we kort zijn: bij het verbranden van biomassa komt CO₂ vrij, meer dan bij het verbranden van aardgas of steenkool, omdat biomassa minder droog is; er komt ook meer luchtverontreiniging vrij, omdat het viezer is dan fossiel. Die biomassa had nooit als duurzaam aangemerkt mogen worden, dus het is goed dat dit inzicht doorkomt.

Met die nieuwe feiten heeft de NVDE nu laten onderzoeken hoeveel procent van de energie mensen dénken dat van ’duurzame’ herkomst is. Wat blijkt: mensen overschatten dat enorm! De NVDE bracht dat eigen onderzoek in de publiciteit met de redenering: „Als je de opbrengst overschat, is het makkelijker tegen oplossingen te zijn”. Kortom: mensen, ga akkoord met het verbranden van biomassa, want we halen anders de doelstellingen niet. Maar de werkelijke conclusie is een heel andere, en onontkoombaar als je de cijfers ziet. (Ik zeg erbij dat ik de eigen cijfers van de NVDE-website citeer; men goochelt in de sector, afhankelijk van definities, met verschillende cijfers.) Mensen denken dat op dit moment de drie vormen (zon, wind en biomassa) goed zijn voor respectievelijk 17%, 16% en 12% van de energie; als je die bij elkaar zou optellen, zou dat bijna de helft van onze energie zijn. Feitelijk is het, zegt de NVDE: 1%, 2% en 5%! Feitelijk is het bijna niets.

Ons hele land staat vol met windmolens en dat levert in werkelijkheid niet, zoals mensen onder invloed van de Greenpeace-verhalen zijn gaan geloven, 12% van onze energie, het is verwaarloosbaar weinig: 2%. Het hele land ontsierd, miljarden subsidie in gestopt: opbrengst vrijwel nul. Ook de Noordzee staat vol met molens; ik volg op Twitter het account van @beroepsvissers, dat is een aanrader, en die zijn enorm tegen. De plannen zijn dat er nog een enorme groei gaat komen van de energie uit wind, dus nog veel meer molens. Maar als de opbrengst zo klein is, is het logisch dat er helemaal geen draagvlak is voor het uitbreiden van de windmolenparken.

Bezwaren te groot

Daar komt een ontwikkeling bij, namelijk dat gemeenten inmiddels liever zonne-energie dan wind hebben, en dat leidde vorige week tot een bericht van dezelfde vereniging dat de energierekening 50% duurder wordt dan in het klimaatakkoord is afgesproken. Vijftig procent duurder. Dus als we de rekening opmaken: we hebben op dit moment drie procent duurzame energie (zon en wind samen), wat optisch wordt opgeplust door het verbranden van biomassa ook mee te tellen, maar die mythe is inmiddels doorgeprikt. De drie procent die overblijft wordt binnen een jaar nadat het klimaatakkoord is vastgesteld al de helft duurder, omdat (terwijl de grote groeisprint van windmolens nog moet komen) de bezwaren tegen windmolens te groot worden.

Je ziet waar dit op aankoerst. We zouden eerst in 2050 (en toen krachtdadig naar voren gehaald als doelstelling al in 2030, in de gemeente Amsterdam geloof ik nog eerder) voor vijftig procent ’groen’ zijn. We zitten op 3 procent, lopen tegen allerlei problemen op, het draagvlak voor wind op land is minimaal, de duurzame energie wordt volgens de leveranciers 50% duurder dan een jaar geleden is afgesproken. Iedereen kan zien: dit gaat het niet worden.

Het klimaatprobleem was kennelijk in handen van de verkeerde organisaties gekomen die een heel andere agenda hebben. Als we ernst willen maken met het beperken van de CO₂-uitstoot, dan moet er een ander plan komen. Een realistisch plan; dit keer is het misschien een goed idee om kernenergie niet op voorhand uit te sluiten.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: brevadaytona op augustus, 07,2020, 09:28:32
Ja  biomassa werkt tegen de zogenaamde opwarming in en nog dubbel op ook ,bomen kappen ,en met verbranden co2 uitstoten
Bij windmolens moet er vorr een dag opbrengst stroom in om hem op te starten
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op augustus, 07,2020, 13:53:26
Had al vaker gelezen dat ze maar weinig opbrachten maar deze cijfers toch niet verwacht.
En dan meer co2 uitstoot geven met houtstook om minder co2 op papier te krijgen.
Wie zijn daar toch allemaal schatrijk van geworden.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op november, 15,2020, 13:08:18
Die "opwarming van de Aarde" is dus eigenlijk gewoon de opwarming van het heelal.
Uiteraard plakken die onderzoekers een regel er onder dat de aarde er niets van kan ondervindn.
Gelukkig hebben we windmolens om het heelal af te koelen, toch?

https://www.nu.nl/wetenschap/6090020/gaswolken-in-universum-in-10-miljard-jaar-tijd-tien-keer-zo-warm-geworden.html
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: TigerManZ op november, 15,2020, 20:44:15
Met z'n allen opweg naar een oerknal Koos...
Ik neem er nog maar een  :beer
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op december, 16,2020, 16:11:12
Alles voor het klimaat


https://zerauto.nl/heel-dorp-krijgt-gratis-renault-zoe/
 :censored
https://zerauto.nl/renault-zoe-letterlijk-gratis-in-duitsland-dankzij-flinke-subsidie/

https://topgear.nl/autonieuws/gratis-leaseautos-in-duitsland-door-ev-subsidie/
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op januari, 28,2021, 16:57:48
Is het daarom dat linksmensen anders redenerende mensen zo graag uitmaken voor bruinhemden en alle lelijks wat met WO2 van doen had?

https://doorbraak.be/wie-zijn-de-groene-leiders/
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op januari, 28,2021, 18:18:07
dinsdag eind van de ochtend vertrokken naar de Belgische Ardennen , Noord Frankrijk en Luxemburg ,

dinsdag onderweg naar Libramonte en Arlon het mooiste weer van de wereld in de Ardennen en verschrikkelijk mooi met die sneeuw  :voila

(https://i.ibb.co/6YKr3XM/20210126-151055.jpg) (https://ibb.co/LSTYLNF)

(https://i.ibb.co/6YKr3XM/20210126-151055.jpg) (https://ibb.co/LSTYLNF)

toen overnacht in Habay bij de truckstop en toen ik om 4 uur uit mijn bedje kroop een witte wereld en sneeuwen , sneeuwen  :shocked:

de 71 km naar Thionville in Frankrijk over de snelweg waar maar 1 baan schoon was in het donker was niet een van mijn fijnste ritten

deze heb ik later in Luxemburg genomen  :voila niet een van de mooiste foto,s maar is goed te zien hoeveel sneeuw er gevallen is , deze foto is op ca 8 km van Clervaux genomen  :voila

(https://i.ibb.co/tZnWSvv/20210127-102350.jpg) (https://ibb.co/q0hPzcc)

morgen staat er een dagritje gepland naar Mons , Valenciennes ( Frankrijk ) en Nivelle op planning , dan 3 dagen vrij en Dinsdag naar Parijs , woensdagochtend lossen en leeg weer terug naar Utrecht , Donderdag dagritje Lille en Vrijdag vrij  :klap

zag dat het in de Ardennen en noord Frankrijk inmiddels ook 10 / 12 graden met heel veel regen is dus zal niet vee sneeuw meer over zijn

Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: TigerManZ op januari, 29,2021, 11:33:27
Zijn de winkels daar gewoon geopend Rini omdat je de Hema's moet blijven bevoorraden?

Verder begreep ik deze week dat België tot 1 maart de landsgrenzen gaat sluiten. Is dat iets waar jij als chaufeur last van ondervind of is het een kwestie van de juiste papieren meekrijgen van je baas?

Vraagje: Wilde je foto's delen in het voorgaande bericht? Ik zie ze niet...
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: hajerik op januari, 29,2021, 11:38:30
voor België heb je nu een essentiële Reis Verklaring op eer nodig. daar kan naar gevraagd worden bij een controle, de controles zijn steekproef gewijs.
https://travel.info-coronavirus.be/nl/essentiele-reis
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: pille op januari, 29,2021, 13:45:23
Belgie,....
Waar de meeste wetten gemaakt worden...
Waar iedereen de wet respecteerd en direct op zoek gaat naar manieren om ze te omzeilen...
Waar iedereen klaagt en zaagt maar eigenlijk best content is...
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op januari, 29,2021, 15:29:47
Vrachtwagen zullen ze wel niet om een verklaring vragen of noodzakelijke verplaatsing is  :evil:


http://www.youtube.com/watch?v=MTVnMO6cRfg
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op januari, 29,2021, 16:34:20
Citaat
Vraagje: Wilde je foto's delen in het voorgaande bericht? Ik zie ze niet...

zien jullie geen foto,s in mijn posting van 28-01 ? ik zie ze wel ? of ziet alleen Han ze niet ?

Citaat
Zijn de winkels daar gewoon geopend Rini omdat je de Hema's moet blijven bevoorraden?

yep , alles is gewoon open , Belgie , Luxemburg en Frankrijk dus als je aandrang krijgt om te gaan shoppen  :yeah:

Citaat
of is het een kwestie van de juiste papieren meekrijgen van je baas?

had voor Belgie een of andere verklaring op eer in mijn bakje liggen vanmorgen , kan godver onderhand wel een ordner mee gaan slepen voor al die troep , voor NL moet je dus voor IEDERE week een nieuwe eigen verklaring hebben voor de spertijd en nou die papiermeuk voor Belgie weer en dan wil je er graag zo,n dikke degelijke ouderwetse Belgische douanestempel van vroeger op hebben maar dat dan weer niet he  :stupid

maareh hoe zit dat nou met die foto,s ? zien jullie ze echt niet ?
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: hajerik op januari, 29,2021, 17:26:07
maareh hoe zit dat nou met die foto,s ? zien jullie ze echt niet ?

Ik zie wel plaatjes
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op januari, 30,2021, 07:40:53
 :shocked: zie dat ik ook 2 keer hetzelfde plaatje gezet heb , dat had deze moeten zijn  :voila

weer niet Han ? Erik ziet ze wel  :shocked:

(https://i.ibb.co/H25KftG/20210126-144608.jpg) (https://ibb.co/59b1grs)
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op januari, 30,2021, 09:37:29
Hier ook.  :voila
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: TigerManZ op januari, 30,2021, 10:03:49
:shocked: zie dat ik ook 2 keer hetzelfde plaatje gezet heb , dat had deze moeten zijn  :voila

weer niet Han ? Erik ziet ze wel  :shocked:

(https://i.ibb.co/H25KftG/20210126-144608.jpg) (https://ibb.co/59b1grs)

Bedankt voor de uitleg op al m'n vragen Rini!  :grin:

Ja, mooie foto van de besneeuwde heuvels! Bedankt.

Vreemd dat ik de foto niet zag op m'n pc waar ik met Firefox het wereld wijde web op ga...
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op mei, 12,2021, 19:11:01
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1467448371/biomassa-greta-thunberg-en-frans-timmermans-stoken-de-laatste-restjes-draagvlak-op
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op mei, 15,2021, 13:45:25
Ook in Vlaanderen kregen de plantjes weer wat water

https://www.hln.be/binnenland/wolkbreuken-zetten-vlaamse-straten-blank-meerdere-huizen-getroffen-door-bliksem~a606382b/
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op mei, 17,2021, 18:23:43
Ben toch wel blij met die opwarming van klimaat.
Anders was het nu nog véél kouder geweest.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op mei, 17,2021, 20:02:59
Ik dacht tussen de middag op een droog moment de hond te kunnen uitlaten....klopt helemaal, het werd echt hondenweer met stevige donder en bliksem... :stupid :stupid
Alweer lang geleden dat ik 2 wielen tussen mijn benen had...
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: TigerManZ op mei, 17,2021, 21:48:58
Ik dacht tussen de middag op een droog moment de hond te kunnen uitlaten....klopt helemaal, het werd echt hondenweer met stevige donder en bliksem... :stupid :stupid
Alweer lang geleden dat ik 2 wielen tussen mijn benen had...

Gewoon een kwestie van dat ding pakken en een eindje rond brommen. Het is al weer lang licht dus kan 's avonds ook...
En nou niet miepen over dat het te koud is... Koos schreef al dat hij blij is met de opwarming van de aarde  :pret
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op mei, 17,2021, 23:02:22
Te koud is het niet en ook niet vies van een spatje regen.
Alleen voor een avondje toeren in onze omgeving heb je meer vooraf een bezemwagen nodig om alle modder van de trekkers van de weg te vegen.
Ik heb vorige week woendagavond de motorclub terug zien komen van de avondrit....onherkenbaar... :nanana :nanana :pret
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: TigerManZ op mei, 18,2021, 08:34:55
Te koud is het niet en ook niet vies van een spatje regen.
Alleen voor een avondje toeren in onze omgeving heb je meer vooraf een bezemwagen nodig om alle modder van de trekkers van de weg te vegen.
Ik heb vorige week woendagavond de motorclub terug zien komen van de avondrit....onherkenbaar... :nanana :nanana :pret

Ik begrijp dat je daar niet op zit te wachten...
Of een ouwe "maiskneuzer" erbij kopen, die zijn gemaakt om door de modder te ploegen! Tuinslang erover en klaar voor een volgende rit...  :wink: :pret
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op mei, 18,2021, 10:54:05
Deze maand beslist de EU commissie met Frans Timmerman aan het hoofd over een nieuwe termijn van 15 jaar inzake miljarden subsidies aan de zgn biomassa industrie.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op mei, 18,2021, 12:54:10
OPINIE Swart, Visschers en Vollenbroek

Inmiddels zijn vele Nederlanders zich wel bewust van de zin en onzin van biomassaverbranding. Maar terwijl de samenleving massaal lijkt te zijn afgehaakt, varen de schepen af en aan met miljoenen tonnen aan houtpellets. Komende maand worden in Brussel mogelijk de subsidiecontracten verlengd met de energiebedrijven en biomassa-industrie via een revisering van de Europese ’richtlijn duurzame energie’ (RED2). Een belangrijke vervolgstap in dit, voor Nederland ’controversieel’ verklaarde, biomassadossier. Deze revisie zal namelijk voor een groot deel bepalend zijn voor het al dan niet voortzetten van het subsidiebeleid voor de toekomstige vijftien jaar.

Voortzetting van het huidige subsidiebeleid (SDE++) zal voor Nederland betekenen dat grootschalige biomassastook, onder het mom van duurzaamheid, de komende vijftien jaar zeer sterk zal toenemen. Dit is niet alleen belangrijk voor de bewoners in de landen waar biomassastook plaatsvindt, zoals Nederland, maar ook voor de bewoners in de landen waaruit het hout afkomstig is zoals Estland, Letland (Baltische Staten) en North Carolina (VS). De eerste groep maakt zich zorgen vanwege de uitstoot van ultrafijnstof, stikstof en CO2, naast andere zeer zorgwekkende stoffen zoals kwik, zware metalen en dioxinen. De tweede groep omdat zij berooid en ontheemd achterblijven door de systematische en verwoestende kaalkap van (natuurlijke en soms zelfs oeroude en beschermde) bossen die plaatsvindt in hun leefomgeving.

Vernietiging

Maar ook voor diegenen die veel geld verdienen aan deze subsidies is de komende revisie in Brussel van levensbelang. Namelijk voor de twee grootste biomassafabrieken in de wereld, Enviva (VS) en Graanul Invest (Baltische Staten). Beide bedrijven voeren sinds geruime tijd een internationale ’duurzaamheidscampagne’ waarin ’de oplossing’ geclaimd wordt voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis. Maar niets is minder waar. Deze twee multinationals zijn samen verantwoordelijk voor de systematische vernietiging van bossen die momenteel plaatsvindt op mondiaal niveau. De Nederlandse miljardenfinanciering heeft geleid tot een winstmaximalisatie van beide bedrijven, ten koste van het welzijn van mens, dier en natuur. Voor Brussel, dat op het punt staat met de zogenoemde Green Deal onder leiding van eurocommissaris Frans Timmermans het meest ambitieuze klimaatbeleid tot nu toe door te voeren, is het dweilen met de kraan open.

Medeplichtig

Tenzij Timmermans de EU-richtlijn met betrekking tot biomassastook aanpast de komende maand, en biomassaverbranding uit de richtlijn haalt als zijnde ’klimaatneutraal’, blijft Nederland medeplichtig aan dit soort excessen waarbij onze bossen en gezondheid opgeofferd worden aan expansiedrift van deze twee biomassabedrijven.

Om deze redenen riepen wij beide ceo’s deze week per brief op hun bedrijfsactiviteiten af te bouwen, als ze zich niet volkomen belachelijk en ongeloofwaardig willen maken met hun internationale ’duurzaamheidscampagne’ en biomassaoplossing. Alleen op deze manier kan de weg worden vrijgemaakt voor een democratisch debat tussen overheid en burgers over nut en noodzaak van draagvlak voor klimaat- en natuurbeleid, zowel in Nederland als in Brussel.

Dr. Fenna Swart, voorzitter Comité Schone Lucht; drs. Maarten Visschers, Leefmilieu; drs. Johan Vollenbroek, voorzitter Mobilisation for the Environment

Het verschepen van miljoenen tonnen houtpellets voor biomassastook heeft niets met duurzaamheid te maken, stellen Fenna Swart, Maarten Visschers en Johan Vollenbroek. „De Nederlandse miljardenfinanciering heeft geleid tot winstmaximalisatie van de biomassahandel.”
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op mei, 20,2021, 17:31:08
Het was dan ook weer erg warm vandaag.
Zonnepanelen zijn nog niet helemaal bestand tegen de huidige snelle opwarming van het klimaat.
Misschien de dijkbewaking vast opvoeren?

https://nos.nl/artikel/2381551-grote-brand-bij-houthandel-in-noordbergum-zonnepanelen-ontploft
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op juni, 04,2021, 10:56:22
Zoveel gekkigheid haast niet te geloven
@Plasterk


Klimaat en natuur zijn er in Nederland de laatste jaren op achteruit gegaan door toedoen van het zogenaamde ’Klimaatakkoord’. De CO?-uitstoot is daardoor toegenomen, en de natuur extra belast. Je zou zoveel gekkigheid haast niet geloven, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de zaken netjes uitgerekend.

Voordat we naar de cijfers kijken nog even de ’afspraken’ uit het Klimaatakkoord. Dat akkoord is gesloten tussen dezelfde maatschappelijke organisaties die nu rondlopen bij de informateur. Bij de informateur is een vertegenwoordiger van kernenergie, de enige haalbare oplossing, niet uitgenodigd, terwijl toch de meerderheid van de kiezers gestemd heeft op partijen die kernenergie willen toepassen of niet uitsluiten. In dat Klimaatakkoord is afgesproken welke energievormen als duurzaam zouden worden aangemerkt. Kernenergie dus niet.

De opstellers moeten gezien hebben dat je met zon en wind niet ver komt, en ze hebben biomassa erin gesmokkeld. In de publiciteit hebben ze die biomassa zo klein mogelijk gehouden, daar zie je vooral zonnepanelen en windmolens, maar wat blijkt: die duurzame energie is voor het grootste deel het verbranden van biomassa.

De chemische reactie voor het verbranden van oude bossen (steenkool) en nieuwe bossen is niet precies dezelfde. Steenkool bestaat uit bijna zuivere koolstof met iets verontreiniging. Hout bevat cellulose en lignine en vooral ook veel vocht, en daardoor is de warmteopbrengst geringer dan bij steenkool, of anders gezegd: bij biomassa komt om dezelfde warmteopbrengst te halen meer CO? vrij.

CO2-uitstoot

Er wordt nog wel eens geprobeerd een verschil te maken tussen restbiomassa en gekapte bomen, maar je ziet in de praktijk dat als er een markt op gang is gekomen voor het verbranden van biomassa de vraag naar brandstof aanbod creëert. En voor het wereldklimaat maakt het niet uit of er wat geschoven wordt met de herkomst van de bomen. Ieder kind begrijpt dat, als het je doel is om CO?-uitstoot te verminderen, je niet op industriële schaal massaal hout in brand moet steken. Als je huisvuil composteert, komt overigens dezelfde CO? vrij.

Dan de nieuwste cijfers van het CBS. In 2004 was van het energieverbruik 1,8% biomassa, nu is dat percentage meer dan verdrievoudigd naar 6%. Dus met dank aan alle GL-wethouders wordt er nu drie keer zoveel biomassa verbrand!

Biomassa

Opmerkelijk is dat de totale stijging van wat het Klimaatakkoord definieert als duurzame energie grotendeels verklaard is met die biomassa. De getallen voor wind en zon zijn namelijk pover: in 2020 2% wind en 1,7% zon. Vergeleken met de 6% van biomassa maar een fractie. Daarvoor staat nu het hele land vol met molens, en het laatste beetje vrije natuur dat Nederland kent, de Noordzee, wordt in een rap tempo omgebouwd tot een industrieterrein.

Het zet allemaal geen zoden aan de dijk. 60% van de ’duurzame’ energie bestaat nu uit biomassa. De stijging van duurzame energie is dus een compleet papieren werkelijkheid, want de stijging zit voor het grootste deel in een energievorm die meer CO? uitstoot dan fossiele brandstof, plus dat we de natuur en de leefomgeving aan het verwoesten zijn. Dan hebben we het nog niet eens over wat het aan materialen kost om die zonnecellen te bouwen, en die windmolens, en waar die rommel te zijner tijd weer naartoe moet en op wiens kosten.

Terwijl GL-wethouders koppig doorbouwen aan biomassacentrales en windmolens, speelt er zich ook een tragikomedie af rond aardgas. In het Klimaatakkoord wordt dat gezien als niet duurzaam, en worden gascentrales op den duur gesloten. We zouden gedwongen van ons gas af moeten. Maar in de rest van de wereld zijn ze jaloers op ons fijnmazige gasnet. Zo is de Belgische minister van energie, ook GL, bezig met wat daar heet de kernuitstap, dus het sluiten van moderne, goed werkende kerncentrales, met als bedoeling om die te gaan vervangen door gascentrales!

De CO?-uitstoot, die door de Nederlandse Groenen wordt verhoogd met biomassaprojecten, wordt door de Belgische Groenen verhoogd door kerncentrales die geen CO? uitstoten, te vervangen door gascentrales die dat wel doen. Dezelfde gascentrales die wij van de ’klimaatakkoorders’ zouden moeten sluiten, net over de grens, ter wille van hetzelfde wereldklimaat. Het is werkelijk compleet irrationeel.

Kerncentrales

Bij discussies over het aanleggen van kerncentrales in Nederland zeggen de klimaattafelgenoten altijd: de bouw duurt te lang, dan halen we 2030 niet. Ook dat is papieren werkelijkheid, want er gebeurt niets magisch in 2030, en als je vanaf 2032 constant CO?-vrije energie kunt produceren is dat natuurlijk beter dan land en zee vol molens zetten voor die uren dat het waait. Maar zelfs dat afgesleten argument – ’de bouw duurt te lang’ – geldt natuurlijk niet voor bestaande centrales. Die doen het nu al. Borssele werkt prima, maar ook al die keurige Belgische centrales die bij de kernuitstap vervangen gaan worden door gascentrales die wij in Nederland gedwongen sluiten, voor het wereldklimaat. Kan Milieudefensie daar geen proces over beginnen?
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op november, 03,2021, 11:38:31
"Klimaatverandering behoort tot de tijdloze feiten van onze planeet. Het verwijt dat je een ’klimaatontkenner’ kunt zijn, is dus flauwekul – het tegenovergestelde is het geval: het klimaat is oncontroleerbaar", schrijft @leondewinter
 in zijn column

https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1869810320/klimaatverandering-behoort-tot-de-tijdloze-feiten-van-onze-planeet
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op november, 06,2021, 17:30:36
 :popcorn:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op november, 06,2021, 17:58:21
Hopelijk dan eens stervens koud met gure wind en veel regen, hagel en natte sneeuw.
Zo beleef je tenminste een demonstratie tegen het opwarmen van de aarde.... :pret :nanana :klap
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op november, 12,2021, 11:09:20
 :bbq
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op november, 12,2021, 11:17:22
De volgende actie van GL in Utrecht is het verwijderen van alle bomen omdat de honden daar vervuilende tegen aan plassen tijdens het uitlaten.... :nanana
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op november, 13,2021, 17:47:03
die PVDA trut van Dijksma die tegenwoordig burgemeester is in Utrecht heeft ook al bedacht dat de volgende klimaattop in Utrecht gehouden moet gaan worden , helemaal knettergek  :bonk die vorige Van Zanen was wat met het naar Utrecht halen van de tour de france , de Giro d italia EN de Vuelta maar dit gestoorde wijf maakt het helemaal bont

en ook die gestoorden van de provincie in Utrecht zijn stapelgek , eerst voor een vermogen een tramverbinding aangelegd naar de Uithof , budget is met miljoenen en miljoen overschreden , toen moest de tramverbinding van Utrecht naar Nieuwegein en IJsselstein helemaal opgeknapt worden wat ook weer mis ging waarmee de tramlijn er meer dan een jaar uitgelegen heeft en ook budget weer met ontelbare miljoenen overschreden en nu komt afgelopen week de wethouder weer met het plan dat alles onder de grond moet en we nu een metro moeten hebben ipv de tram

ik begrijp niet hoe zulk volk hun baantjes maar kunnen behouden met die miljoenen verslindende idioterie
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op december, 18,2021, 19:58:05
Stikstofcrisis bestaat alleen in Nederland

@Ronald Plasterk

Het formatieteam heeft besloten een minister voor stikstof in te stellen! Als studenten biochemie leerden we destijds de eerste drie regels van het periodiek systeem der elementen, dat vergeet je nooit meer: HHe, LiBeBCNOFNe, NaMgAlSiPClAr!

De N in de tweede regel is stikstof.

H is waterstof, He is het edelgas helium; in de tweede regel staat voor C koolstof, N stikstof en O zuurstof. Stikstof en zuurstof samen vormen 99 procent van wat we inademen, maar dat is niet de reden dat er een aparte minister voor komt (plus miljarden aan uitgaven). Er is een andere reden, de stikstofcrisis, maar die crisis bestaat niet. Het is een bureaucratische werkelijkheid, een door ambtenaren gecreëerd probleem.

Het is goed om te beginnen met een kaartje van Nederland en buurlanden waarop het stikstofoverschot met rode kleur zichtbaar is, en de gebieden zonder overschot groen. Wat dan opvalt, is dat de grens tussen groen en rood heel precies de landsgrens tussen Nederland en Duitsland is. Je kunt de contouren van Twente en de Achterhoek goed herkennen. De zogeheten stikstofcrisis bestaat alleen in Nederland! Dat geeft te denken, want zou de chemische stof stikstof zich zo precies aan de landsgrenzen houden? Dit wijst er al op dat er chemisch niets aan de hand is, maar dat er een bestuurlijke kwestie speelt.

Arme bodem

De kern is dit. Er zijn gebieden met een rijke bodem, en gebieden met een arme bodem. Rijke bodem betekent dat er allerlei planten kunnen groeien, arme bodem betekent schrale grond waarop weinig groeit. De rijkdom wordt vooral bepaald door nitraat en ammoniak, dat zijn chemische verbindingen van N, stikstof. Biologen spreken van ’eutrofiëring’, verrijking, als een schrale omgeving wordt omgezet in een rijke. Als een hond in de sloot poept, is er eutrofiëring van die sloot, want daar kunnen plantjes van groeien.

Ook nog voor de achtergrond: Nederland kent geen vrije natuur. We hebben een parkenlandschap, honderd procent aangelegd. De bossen, de weiden, de heidegebieden. Alleen de Noordzee is vrije natuur, maar die wordt nu door de windindustrie omgebouwd tot industrieterrein.

In bestuurlijk Nederland is er Staatsbosbeheer, dat verantwoordelijk is voor het planten en onderhouden van bossen; daarbinnen is er ook een thema ontbossing. In een onbewaakt ogenblik is er door het Rijk een enorme serie heel kleine snippertjes Natura 2000-gebieden aangewezen. Doordat die snippertjes zo klein zijn, en doordat Nederland dichtbevolkt is, krijg je veel eerder overschrijdingen dan in buurlanden.

Brusselse regels

Bovendien zijn de normen strenger gesteld. Brusselse regels werken vervolgens zo dat het elk land vrijstond om aan te wijzen wat men wilde, maar een aanwijzing kan nooit meer ongedaan gemaakt worden. In die Natura 2000-gebieden, die dus de verklaring zijn van de rood-groene landsgrenzen, is vastgelegd dat – als iets op het moment van aanwijzen arme grond was, heidegrond – dat voor eeuwig zo moet blijven, en er desnoods ontbost moet worden. Wat bos is, moet bos blijven.

Als je zou willen herleiden waarom het ene stuk ooit gekapt is tot heide en het andere beplant is tot bos zou je uitkomen bij Downton Abbey-achtige gezelschappen die in de achttiende of negentiende eeuw besloten dat iets een jachtgebied zou moeten worden voor korhoenen (alle bomen weg), of juist voor reeën (vol zetten met bomen, waardoor spechten fladderen waar voorheen het korhoen waggelde). De specht en het korhoen zijn allebei mooie vogels. Bos en hei zijn allebei mooie landschappen. Je kunt niet zeggen dat de ene biotoop meer natuurlijk is of meer waardevol dan de andere. De Veluwe, heel mooie natuur, dankt zijn bestaan aan houtkap voor Amsterdam.

De hele discussie over wat natuurlijk is in Nederland is hopeloos. Was het natuurlijk dat er groot wild in de Oostvaardersplassen van de honger lag dood te gaan? Als een schaap wordt doodgebeten door een wolf, is dat minder erg dan een rituele slacht? Voor het schaap maakt het niet uit. Dit zijn eindeloze discussies: in Nederland is niets natuurlijk. We leven in een aangeharkt land en zijn zelf verantwoordelijk voor hoe we het inrichten.

Extreem veel geld

We zijn oliedom bezig als we op de ene plaats bossen aanleggen ter wille van de CO2, en op andere plaatsen ten koste van extreem veel geld proberen te voorkomen dat er bossen gaan groeien. Ons land als geheel kent geen stikstofcrisis, net zomin als onze buurlanden, waar ze er nog nooit van gehoord hebben. De stikstofuitstoot is in Nederland sinds de jaren negentig meer dan gehalveerd. De stikstofcrisis is een bestuurlijk gecreëerd probleem, en kan alleen bestuurlijk opgelost worden. Je kunt in plaats van een minister van N beter een minister aanstellen die het misverstand doorziet, en Brussel gaat vertellen dat Nederland de Natura 2000-gebieden zal heroverwegen. Een andere redelijke en houdbare oplossing is er niet.

Dit is niet een politiek links of rechts onderwerp; de nieuwe Duitse regering met sociaaldemocraten kent geen stikstofcrisis en besteedt er geen miljarden aan
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op december, 19,2021, 09:37:03
geen klimaat hysterie maar gewone hysterie , wolven , wordt zo onderhand behoorlijk ziek van dat gezeik over die dieren , laat die beesten met rust , de natuur regelt zijn eigen zaken wel

en het ECHT ALLERMEEST irritant van dat wolven gezeik vind ik nog wel dat er dan schapenhouders komen vertellen dat ze schapen dood bijten ........................ ja , en ?

wat doen jullie ZELF ieder jaar opnieuw met ontelbare lammetjes die de pech hebben dat ze als mannetje geboren worden een paar dagen na hun geboorte ???

loop je daar te zeiken dat een wolf een schaap dood bijt terwijl je er zelf net een paar 100 van een paar dagen oud naar de slacht gebracht hebt , donder toch op hypocriete eikels

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/wolf-slaat-toe-in-steenbergen-en-bijt-drie-schapen-dood/ar-AARWLI3?ocid=uxbndlbing

https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/wolf-van-steenbergen-nam-de-schapen-van-corrie-gordijn-te-grazen-ze-zijn-halverwege-de-dracht~a1c91550/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.bing.com%2F

https://nos.nl/artikel/2410023-nu-ook-wolf-gespot-in-renesse-dier-stak-weg-over-bij-camping

(https://i.ibb.co/jHS0RSV/R.jpg) (https://ibb.co/PtdXQdT)
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op december, 19,2021, 09:54:27
De Wolf is al meermalen gesignaleerd in de kroondomeinen.
De boswachter heeft geconstateerd dat het daar aanwezige wild weer op natuurlijke wijze wordt verminderd in hoeveelheid tot normale proporties.
Bejagen door koning kroonkurk en z'n juppenvriendjes is dus totaal zinloos was zijn conclusie.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: brevadaytona op december, 19,2021, 10:15:09
precies dan kan het domein gewoon het hele jaar open , is ook nog eens gewoon eigendom van het volk . die koningkurk mag daar alleen maar komen  omdat wij het betalen voor die nietsnut
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op december, 19,2021, 13:04:54
Maar goed. D66 en GL hebben de stikstofcrisis bedacht en krijgen nu 60 miljoenmiljard  (60 miljard) om het in stand te houden.
Goede landbouwgrond komt beschikbaar voor huizen vooral vanwege grote ongebreidelde immigratie jaarlijks en Nederland vooral als een staatje van de EU.
Je kunt er iets van vinden.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op december, 19,2021, 13:35:34
Misschien een paartje wolven loslaten in Ter Apel...?... :voila
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op december, 20,2021, 12:25:23
Die eten alleen rood vlees  :pret
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op december, 20,2021, 13:29:28
Misschien een paartje wolven loslaten in Ter Apel...?... :voila

zit daar een Hema op het winkelcentrum en gewoon zo,n 15 winkeldiefstallen per week en de jongedame die daar manager is gaat gewoon achter die lui aan  :pret

maar verder helemaal droevig daar inderdaad , de politie komt al geen eens meer voor winkeldiefstal , het winkelcentrum waar de Hema zit heeft gezamelijk van de winkeliers vereniging een particulier beveilgingsbedrijf in diens moeten nemen

het is toch gods geklaagd .........................................  :undecided:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op december, 24,2021, 12:19:51
Weer zo raak deze
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op december, 24,2021, 15:02:05
Niet te lezen, Koos :zwijg
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op december, 24,2021, 15:32:28
Geen vergrootglaasje in windows?
Ik klik zo'n plaatje open en vergroot het.


Anti-atoombeweging tegen fatsoenlijk leven



De strijd over de kernenergie is beslecht. Het is echt een keerpunt, in Nederland maar ook internationaal. Je mag hopen dat zelfs de Groene minister in België de kernuitstap heroverweegt. Je moet wel blijven oppassen, want de tegenstanders hebben hindermacht, en bezetten plekken waar ze die macht kunnen laten voelen.

Tegelijk is goed nieuws dat de PvdA en GroenLinks, altijd geheide tegenstanders van kernenergie, weliswaar tegen het nieuwe regeerakkoord allerlei bezwaren hadden, maar wat opvallend was: over de nieuwe kerncentrales hoorde je hen niet!

Motie

Veertig jaar nadat ik als jong PvdA-lid op een congres een motie indiende vóór kernenergie, door het partijbestuur ontraden en kansloos afgestemd, zie ik die stilte toch als een stapje vooruit. Ook op links, en vooral bij de jongere generaties, weegt het belang van het terugdringen van de CO2-uitstoot serieus mee. Ook linkse mensen zijn gewend om met de Franse TGV te gaan, en in de Franse Alpen een berglift te pakken, en ze weten dat die al decennialang veilig op atoomstroom lopen.

Er is werk aan de winkel voor het nieuwe kabinet voor de plaatsing van twee nieuwe kerncentrales; de belangrijkste dreiging is tempoverlies. De tegenstanders hadden als groot bezwaar het bureaucratische gelegenheidsargument dat die centrales er in 2030 nog niet zullen staan en dat daarom de klimaatdoelstellingen vóór 2030 niet gehaald worden. Dat was een flauw argument, want anders werden ze gehaald door kunstmatig biomassa mee te tellen, en als het 2033 wordt is er geen man overboord. Het zijn tegelijk precies diezelfde tegenstanders die zullen gaan proberen de plaatsing te vertragen.

Dit keerpunt is een mooi moment om terug te kijken. Nu de steun voor kernenergie massaal blijkt te zijn, en de tegenstanders muisstil, vraag je je af: wat waren de argumenten van de tegenstanders? Het is goed om onderscheid te maken tussen argumenten die er met de haren bij gesleept worden, we zagen er zojuist al een, en de werkelijke eerlijke motivatie.

Nu moet je enorm oppassen om in politieke discussies te zeggen: ’U zegt wel dat dit uw argumenten zijn, maar in werkelijkheid gaat het u hierom’. Dat roept begrijpelijkerwijze irritatie op; mensen bepalen zelf wel wat hun echte argumenten zijn. Maar nu wil het geval dat datgene wat ik altijd al dacht, datgene waarvan ik eigenlijk zeker was dat het de echte eerlijke motivatie was, nu terugkijkend ook met zoveel woorden wordt gezegd door een van de leidende personen van de Anti-kernenergiebeweging.

De Telegraaf (18 december) laat Peer de Rijk aan het woord. Hij was lange tijd leidende figuur van de Anti-kernenergiebeweging. Hij is inmiddels 55 jaar, en nog steeds tegen kerncentrales. Maar hier geeft hij zijn motivatie om tegen te zijn. Die citeren we letterlijk. Over kernenergie zegt hij het volgende:

„Het is een technologische oplossing om eindeloos te kunnen doorgaan. Terwijl wij vinden dat je moet durven kijken of we in dit land alles hetzelfde moeten blijven doen. Wij zien naast zon en wind meer in besparing. Is het nodig om zeer energie-intensief kunstmest te blijven maken?”

Om te beginnen zijn in deze motivatie de bezwaren weg dat kernenergie geen oplossing zou zijn. Dat beweerden Greenpeace en Milieudefensie altijd. Het is niet goed, het werkt niet, of kernenergie is te duur, zoals Frans Timmermans altijd zei. Nee, zegt actievoerder nummer 1: „Het is een technologische oplossing.” Nu is het opeens wél een oplossing.

Dat is nu juist zijn bezwaar, dat het wél een oplossing is, want – daar komen we zo op – hij heeft redenen om géén technische oplossing te willen. Maar laten we toch eerst even goed notuleren dat kernenergie wél een technische oplossing is. Daarmee verdwijnt een hele stapel drogredeneringen en gelegenheidsargumenten.

Het echte bezwaar

Maar dan komt het echte bezwaar. We hebben een energiecrisis, naar verluidt omdat gestopt moet worden met fossiele brandstoffen; maar waar het de tegenstanders kennelijk écht om gaat, is dat we niet door moeten kunnen gaan met ’alles wat we doen’. We moeten anders leven! Door kunstmest zou iedereen op de planeet te eten kunnen krijgen. Stel je voor! Door voldoende elektriciteit kunnen mensen doen wat ze willen! In volle vrijheid zelfs! Daar moet je toch niet aan denken!

Milieudefensie, Greenpeace, GroenLinks: ze geven niets om pandaberen, zeehondjes, geven niets om de zeespiegel, het klimaat zal ze een zorg zijn, de CO2-uitstoot is slechts een excuus: ze willen dat we ons leven veranderen! Ze gaan enerzijds terug op de Sovjet-Unie (GroenLinks is directe rechtsopvolger van de CPN), anderzijds op de gelofte van armoede in de katholieke kerk en de soberheid van de reformatie. In het zweet uws aanziens zult gij uw brood verdienen! De echte motivatie van de tegenstanders van kernenergie was en is dat kernenergie een eenvoudige en goed werkende technische oplossing is die eraan bijdraagt dat zeven miljard wereldburgers een fatsoenlijk leven kunnen leiden en kunnen doen wat ze willen. De totalitaire anti-vooruitgangskerk is daartegen.


 :voila  :voila  :voila  :voila  :voila
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op februari, 18,2022, 18:07:31
Ontwortelde boom lag tegen de voorgevel dus kon gelijk de nieuwe motorzaag eens uitproberen. tKan nu geen kwaad meer  en verder geen schade zo te zien. Morgen opruimen.
Kwam vrouwlief om de hoek kijken hoe het gaat en wat denk je welke hoek? Ja dan ben je even wat minder beleefd. Vrouwen...

#Eunice #storm
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: akako op februari, 18,2022, 22:23:45
Je kunt beter kippen houden…
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op februari, 19,2022, 05:54:31
vrouwen , allemaal in een zak , knuppel er op en je raakt altijd de goeie  :pret
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op februari, 19,2022, 15:46:56
Zag vanmorgen in Wolvega dat paar heel grote bomen plat lagen en wat betrekkelijk nieuwe graven(grafzerken) op het naastgelegen kerkhof hadden beschadigd.
Denk je eindelijk rust te hebben als je daar ligt  :mellow:

De boom hier thuis wat verder in voorlopig versleepbare stukken gezaagd.
Wat een kutwerk, je zal het toch dagelijks moeten doen.
Stam was dan nauwelijks 50cm onderaan met meer uitlopers dus voor die bosbouwers een makkie natuurlijk maar ja die doen ook niet alles met handgereedschap.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op februari, 20,2022, 09:36:56
benzine er over en in de brand steken  :pret
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: brevadaytona op februari, 20,2022, 11:28:50
Met de huidige benzineprijzen?
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op februari, 20,2022, 12:17:29
Belangrijke en grote kaartupdate voor alle navigatie toestellen.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: breva op februari, 20,2022, 16:38:05
 :huh:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op maart, 19,2022, 15:51:02
Subsidies voor het aanleggen en bouwen voor de veelal buitenlandse investeerders en subsidies wanneer er weinig gebruik van wordt gemaakt.
Dat zijn toch best strakke contracten lijkt me zo.
Nooit risico en wanneer afgeschreven zal het ongetwijfeld ook op bordje van de staat komen.



Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op april, 08,2022, 20:31:14
 :evil:
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op april, 09,2022, 09:27:18
https://www.change.inc/industrie/nieuwe-manier-om-waterstof-te-maken-ontdekt-37899
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op april, 09,2022, 19:06:28
Volvo en Mercedes zijn (samen) ook druk met ontwikkelen van motoren op waterstof.
Verwachting is dat het vooral vrachtverkeer zal zijn vanwege te kleine actieradius wanneer die op accu's rijden.
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: illustrator op april, 09,2022, 19:14:11
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/in-oosterwolde-zetten-ze-overtollige-groene-stroom-om-in-waterstof-kan-serieus-alternatief-zijn-voor-benzine-en-diesel/
Titel: Re: Klimaat hysterie en het weer
Bericht door: Vitayalin op april, 10,2022, 12:25:25
Tis ook zot dat zonneparken en windmolens grootdeels op subsidies teren vanwege niet afgenomen stroom.
Wie bedenkt toch zulke contracten.